Aurelia Cristea despre problema angajaților de la aeroport

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

aurelia cristeaMinistrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea a fost contactat de către reprezentanții sindicatului angajaților Aeroportului Internațional „Avram Iancu” pentru a-i solicita ajutorul.

„Am primit pe email o solicitare ce mi-a fost adresată în triplă calitate de către liderul de sindicat de acolo. Am parcurs acea solicitare în care ne spunea că există un raport, că sunt în situația în care probabil până la sfârșitul lunii august ar exista posibilitatea de a le fi blocate conturile astfel încât ei nu își vor putea primi salariile și că vor face protest. Am sunat, mi s-a spus că nu este în Cluj, că nu are numerele de telefon a celor care fac parte din grupul respectiv și că dacă doresc să mă întâlnesc cu dumnealor luni este în regulă și am spus că eu sunt astăzi și mâine în Cluj, adică sâmbătă și duminică”, a spus Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea a ținut să adauge faptul că protestele nu se datorează unui conflict de muncă. „Vă atrag atenția că nu este un conflict de muncă pentru că au contract colectiv de muncă, obligațiile le sunt respectate. E un protest pe care cred că în prima instanță ar trebui să-l adreseze celor care i-au adus în această situație, respectiv conducerii aeroportului care n-a luat toate măsurile pentru a nu ajunge cu conturile blocate și nu numai, dar în primul rând de a nu ajunge în situația de a fi acolo aceste cercetări care au loc în aceste momente”, a mai spus Aurelia Cristea.

Ministrul pentru Dialog Social a mai adăugat faptul ca angajații aeroportului nu pot face acest protest decât în afara orelor de muncă, fiind unul spontan, iar Curtea de Conturi ar trebui să facă un nou control în acest caz.

Sindicatul angajaților aeroportului din Cluj a anunțat că vor face proteste în zilele ce urmează împotriva măsurilor propunse de Consiliul Județean. Conform acestora, în următoarea ședință de Consiliu Județean, pe ordinea de zi se va afla printre altele, un proiect ce presupune suspendarea unei hotarâri prin care se garanta o finanțare rambursabilă internă în valoare de 50.000.000 lei.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj