Asociația Minte Forte lansează proiectul „Oameni printre oameni”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

minte forteSchizofrenia a fost și este o tulburare psihică foarte puțin înțeleasă, care de-a lungul timpului a stârnit numeroase controverse și a surescitat imaginația oamenilor. Pentru a arunca puțină lumină asupra acestei  tulburări  complexe,  Minte Forte  invită  clujenii  la  o  seară  educativ-artistică  pe  data  de 24 octombrie 2014 de la ora 18:00, la Sala de spectacol Radio România Cluj (str. Donath, nr. 160).

În cadrul evenimentului, experiența schizofreniei va fi ilustrată din trei perspective: a persoanelor afectate de aceasta, a științei și a artelor moderne. Scopul evenimentului este să ofere o nouă perspectivă asupra acestei tulburări publicului larg și să contribuie astfel la lupta contra stigmatizării persoanelor afectate. Proiectul este susținut financiar de Janssen Romania.

Programul evenimentului:

18:00 Prelegerea “Recuperarea în schizofrenie” susținută de medic psihiatru Cătălina Crișan

19:00 Proiecție video “Povestea mea” – mărturii ale persoanelor afectate de schizofrenie

19:45  “Cine  sunt  eu?”  –  spectacol de  teatru-dans  inspirat  din  texte  ale  persoanelor  cu schizofrenie

Distribuția: Diana Buluga, Raluca Lupan, Cătălin Filip; Regia: Alexandra Felseghi

20:15 Recitalul „Trio pentru clarinet,  vioara, pian”;

Compozitor: Gian Carlo Menotti; Interpreți: AdrianCristea, Eugen Fodorian, Emese Török.

Loc de desfășurare:

Sala de spectacol Radio România Cluj, str. Donath, nr. 160

„Prin  proiectul  Oameni  printre  oameni,  organizația  noastră  este  alături  de  persoanele  afectate  de schizofrenie, care poartă povara foarte grea a stigmatizării. Mesajul pe care dorim să îl transmitem este că experiența tulburătoare a schizofreniei nu este un motiv să uităm că dincolo de toate diferențele dintre noi, cu toții suntem doar oameni printre oameni și că există numeroase trăiri, probleme, momente care ne unesc ca niște fire invizibile. Consider că dacă este înțeleasă mai bine, experiența schizofreniei va înceta să ne mai izoleze unii de alții. Apreciem foarte mult implicarea companiei Janssen, care ne-a oferit posibilitatea de a organiza aceste evenimente foarte complexe dedicate clujenilor, persoanelor cu schizofrenie și familiilor acestora.“, spune Dumitrița Simion, coordonator Minte Forte.

Intrarea este liberă.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj