Alin Tişe: „Ponta să nu mai condiționeze intrarea în Schengen de problema refugiaților! Această conexare e lipsită de diplomație!”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
alin tise
Sursa foto: www.facebook.com

Este inadmisibil șantajul practicat de premier față de U.E. și țările membre ale spațiului Schengen. România trebuie să intre în Schengen pe motiv de îndeplinire în totalitate a condițiilor de aderare la acest spațiu. Nu ca urmare a șantajului.

Oricum, guvernul și premierul nu trebuie să conexeze problema refugiaților/imigranților cu problematica integrării în Schengen. Această conexare este lipsită nu doar de diplomație dar demonstrează incapacitate de negociere cu partenerii externi.

Tema aderării la Schengen trebuie adoptată formal atunci când ea se discută la nivel european și informal pe canale diplomatice colaterale. Beneficiille aderării la Spațiul Schengen, pentru cetățenii români și pentru  economia românească, privesc libertatea de mișcare a cetățenilor statelor membre și nu trebuie conexată greșit cu tema refugiaților.

Aderarea la spațiul Schengen are ca efect ridicarea controalelor între frontierele interne ale statelor membre Schengen, care aplică în întregime acquis-ul Schengen, fiind creată o singură frontieră externă unde controalele se desfășoară conform unui set de reguli clare în materie de vize, migrație, azil, precum și măsuri referitoare la cooperarea polițienească, judiciară sau vamală.

Iar pentru cine se teme că eliminarea controalelor la frontierele interne odată cu aderarea va crea probleme, trebuie să știe că sunt în discuție un set de măsuri care să compenseze posibilul impact negativ al eliminării controalelor la frontierele interne, a transmis printr-un comunicat de presă, senatorul PNL, Alin Tişe.

  

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj