Află ce a scos la iveală expertiza de la groapa de gunoi a Clujului

Consiliu Judetean groapa de gunoiReprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au prezentat rezultatele expertizei făcute la viitoarea groapă de gunoi. Lucruri grave au fost scoase la iveală, printre care şi faptul că viitorul centru de deşeuri prezintă riscul unei alunecări de teren chiar şi în cazul unor precipitaţii abundente.

În urma situaţiei create la centrul de management al deşeurilor  a fost comandată o expertiză de specialitate. Primul referat a fost făcut în 24.04 2014 s-a respectat procedura şi nu s-a prezentat nimeni. Ulterior am reluat procedura, apoi iar referat în 19.05.2014 au fost trimise solicitări la toate universităţile. Atunci s-a prezentat doar domnul profesor  Roman dar au existat anumite probleme atunci şi am reluat procedura  de atribuire în data de 04.06 2014 iar în 24 s-a încheiat contractul ce cei care au realizat expertiza, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Expertiza realizată pentru a afla exact care sunt problemele întâlnite la acest proiect a scos la iveală probleme grave. În cadrul conferinţei de presă arhitectul şef al instituţiei, Claudiu Salanţă, a prezentat prin imagini situaţia.

Conform reprezentanţilor instituţiei, au fost furaţi 33.000 de metri cubi de pământ, iar din acest motiv alunecarea de teren se poate produce chiar şi la o ploaie.


Şefa Direcţiei de Dezvoltare Investiţii din Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu a explicat care sunt riscurile: “Acolo unde vorbim de acea excavare la baza taluzului s-a creat o zonă de risc seismic. Expertiza spune foarte clar că dacă nu se intervine cu un proiect de stabilizare a taluzului, celul plină cu siguranţă se va destabiliza pe de o parte, pe de altă parte chiar şi cum este acum, apar nişte fisuri în acel dig. În ce priveşte problema la sistemul de drenaj tot expertiza a scos în evidenţă faptul că nu a fost respectat proiectul”.

groapa de gunoi groapa de gunoi 1

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a  mai adăugat că expertiza realizată va fi comunicată tutruror factorilor implicaţi precum şi consilierilor judeţeni.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi