A început Târgul de Cariere Global la Cluj. Sunt aşteptaţi peste 5000 de tineri în cautarea unui loc de muncă

targ de cariere 3Târgul de Cariere Global şi-a deschis astăzi porţile la Casa de Cultură a Studenţilor, unde sunt aşteptaţi aproximativ 5000 de tineri în cautarea unui loc de muncă. Aflat la cea de a 18-a ediţie la nivel local, târgul aduce sute de oferte de angajare full-time, part-time, stagii de intership şi programe de voluntariat.

Foarte mulţi tineri au trecut pragul târgului încă de la deschidere şi o mai pot face şi mâine, când va mai fi deschis târgul. Aceştia au la dispoziţie aproape 40 de standuri ale mai multor firme importante din Cluj, dar nu numai unde pot primi informaţii despre posibilele locuri de muncă.

„Este un eveniment foarte mare, avem un număr împresionat de standuri. 35 de companii şi încă câteva de organizaţii nonguvernamentale. Practic punem la bătaie atât locuri de muncă dar şi stagii de practică . Domeniile de activitate sunt foarte variate, se caută foarte mulţi vorbitori de limbi strine. Avantajul acestui eveniment este faptul că pot vorbi direct cu angajatorii, pot pune întrebări sau primi sfaturi pentru a-şi întocmi CV-ul cât mai bine. Avem şi organizaţii nonguvernamentale care vin cu o ofertă variată”, a declarat Louisa Olar, manager al Târgului de Cariere.

În acest an, conform organizatorilor se caută vorbitori de limbi străine, dar nu numai, astfel că vizitatorii târgului vor avea de unde alege.

„Sunt în ultimul an la Litere şi am zis că merită să încerc. Este destul de greu să găseşti în ziua de astăzi un loc de muncă. Nu pot să spun că am găsit ce mi-aş fi dorit, dar am cerut informaţii de la reprezentanţii firmelor aflaţi la standuri şi în unele locuri am lăsat şi CV-ul meu”, ne spune o tânără aflată la târg.

targ de cariere 7Cei care au trecut astăzi pe târgul de cariere, au  avut ocazia să beneficieze şi de consilierea şi printarea CV-ului gratuit, dar şi să se înscrie la tombola pregătită de organizatori. Totodată, au avut parte de o surpriză şi au avut ocazia să îşi facă gratuit, şi fotografiile pentru CV.

Vizitatorii târgurilor îşi pot îmbunătăţi CV-ul la standul de consiliere în carieră, iar cei care vin cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop de ultimă generaţie oferit de către platforma numărul 1 de recrutare din România.

Candidaţii sunt aşteptaţi azi cât şi mâine, 13 mai, între orele 10,00-16,00 la Casa de Cultură a Studenţilor. „Săptămâna Carierei” continuă joi şi vineri, 14 şi 15 mai, tot la Casa de Cultură a Studenţilor, cu Târgul de Cariere în IT, eveniment special dedicat pasionaţilor  de acest domeniu.

targ de cariere 5 targ de cariere 4

targ de cariere 3 targ de cariere 2

targ de cariere 1 targ de cariere

Articole Noi