În perioada 6 – 10 aprilie 2015 elevii clujeni au avut o săptămână de învățare prin metode non-formale. În cadrul sutelor de evenimente care au avut loc la Cluj-Napoca în Săptămâna Altfel, peste 2000 de elevi au putut să se distreze și să învețe cât de importantă este alimentația corectă și un stil de viață sănătos, prin participarea la evenimente organizate de către parteneri din Cluj- Napoca ai proiectului-pilot al Comisiei Europene, „We love Eating”.
Astfel, în Parcul Babeș, Neuronkid – program de mișcare pentru copii, care readuce în atenția acestei generații „digitale”, amuzamentul și interesul pentru jocurile clasice ale copilăriei – a organizat zeci de ore de distracție și sport pentru peste 1500 de copii (la evenimente au venit mai mulți copii decât se anticipase în perioada de înscriere).
Aceștia au beneficiat de atenția a circa 120 de profesori de educație-fizică și sportivi voluntari, precum ;i a circa 30 de studenţi voluntari din cadrul Facultății de Psihologie și Știința Educației, care i-au antrenat la maximum în jocuri precum „Țară, Țară, Vrem Ostași!”, sau „rațele și vânătorii”, „prinsa”, „lapte gros”, etc… Timp de o sătpămână, ei au fost vizitați de către specialiști în nutriție, de la echipa reputatului profesor Nicolae Hâncu, la tineri nutriționiști entuziaști, precum voluntarul proiectului „We love Eating”, Lorena Someșan.
De asemenea și glorii ale sportului clujean și-au făcut timp pentru a le vorbi copiilor despre importanța activității fizice constante în obținerea unui corp sănătos și puternic. Unul dintre cei mai apreciați fosți sportivi invitați a fost tenismanul Ciprian Porumb, un entuziasm al programelor de educație privind un stil de viață sănătos.
Pe parcursul săptămânii copii s-au hidratat cu peste 1500 de litri de apă plată și au avut la gustare aproape 700 de kilograme de mere, produse în România.
Un alt eveniment, de această dată axat pe alimente, pe plăcerea de a le alege, si prepara simplu și sănătos, a fost „Kid’s Lab”, organizat de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, cu ajutorul studenților, coordonați de profesori entuziaști, precum conf. univ. dr. Ramona Suharovshi, prodecan activitatea didactică, de șef lucr. dr. Crina Mureșan, șef lucr. Dan Vodnar, postdoctoranzii dr. ing.Oana Pop, dr. ing. Lucian Cuibus, și masterand nutriţionist Laura Someşan, asistent practică Andrei Borşa.La această manifestare au participat elevi de clasa 1 şi a 6-a de la liceul George Coşbuc şi George Bariţiu din Cluj-Napoca.
Obiectivul acestui eveniment a fost promovarea alimentaţiei inteligente în rândul copiilor, conştientizarea acestora asupra beneficiilor pe care le au dacă consumă legume şi fructe, realizarea de fresh-uri şi milkshake-uri personalizate. Un copil poate avea parte de o creştere cât mai sănătoasă şi naturală dacă este bine informat.