Eduard Hellvig, nominalizat la şefia SRI.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Eduard Raul Hellvig facebook
Foto: www.facebook.com

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. Hellvig s-a declarat onorat de nominalizarea la SRI, apreciind că în perioada următoare sunt esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţilor de apărare a siguranţei naţionale.

UPDATE 19:00 – Cine este Eduard Hellvig – Biografie şi declaraţie de avere

Eduard Raul Hellvig are vârsta de 40 de ani şi, începând cu 4 septembrie 2013, a devenit europarlamentar PNL şi membru al Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, în urma preluării unuia dintre mandatele de europarlamentar rămase vacante la Bruxelles. A obţinut, în plus, un mandat la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Hellvig a deţinut funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în Cabinetul Ponta I, în perioada 7 mai 2012 — 21 decembrie 2012.

UPDATE 18:34 – Hellvig, despre priorităţile SRI: Combaterea corupţiei şi întărirea statului de drept

Eduard Hellvig a afirmat, joi, că este onorat de nominalizarea la SRI, apreciind că în perioada următoare, în cadrul eforturilor pentru întărirea statului de drept, sunt esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţilor de apărare a siguranţei naţionale.

„Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o preşedintele României, domnul Klaus Iohannis prin nominalizarea pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. Sper ca, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate”, a scris, joi, Eduard Hellvig, pe Facebook.

„Interesul naţional înseamnă, în actuala etapă a democraţiei româneşti şi conform voinţei cetăţenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanţei – în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar şi al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţilor de apărare a siguranţei naţionale”, a mai scris el.

Actualul europarlamentar apreciază că „o democraţie funcţională are resorturile necesare pentru ca statul şi propriii cetăţeni să se afle întotodeauna de aceeaşi parte a baricadei”. „Cu o condiţie: ca toate instituţiile să acţioneze conform regulilor democraţiei şi ale societăţii deschise”, a subliniat Hellvig.

PDATE 18:16 – Iohannis, despre nominalizarea lui Hellvig: Am căutat pe cineva pregătit, să vină cu calmul necesar

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ce a anunţat nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI, despre motivul pentru care l-a ales pentru această funcţie, că a căutat pe cineva pregătit, cu energie şi care să aducă calmul necesar în acest spaţiu.

Preşedintele Iohannis a precizat că nu a dorit să fac nominalizările pentru şefia SRI şi SIE împreună, astfel că a anunţat doar nominalizarea la Serviciul Român de Informaţii (SRI), urmând ca în perioada irmăîtoare să facă o nominzalire şi pentru Serviciul de Informaţii Externe (SIE).

Întrebat ce calităţi l-au recomandat pe europarlamentarul Eduard Hellvig pentru această funcţie, Klaus Iohannis a spus: ”Atunci când m-am gândit la o persoană pe care să o propun ca director la SRI, am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziţie, care are pregătirea necesară, are energia necesară, care cunoaşte actorii politici, care are suficiente cunoştinţe despre activitatea Serviciului şi care este o persoană care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu”.

Iohannis a mai arătat că, ”pe de altă parte, a căutat o persoană care pentru el reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare şi de europenizare pentru acest Serviciu”.

Citeşte continuarea pe Mediafax

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj