Program MOL: 560.000 lei pentru 607 tineri talentati

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 15-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor
  • În urma jurizării de specialitate, 607 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de 560.000 de lei
  • În cadrul celor 15 ediții ale programului, între anii 2006-2020, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 de lei, pentru 2.765 de tineri talentați.

Program MOL 1

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției a 15-a a Programului MOL de promovare a talentelor.

Prin intermediul acestui program, 203 proiecte și 607 tineri talentați din domeniul artelor și al sportului vor beneficia de un fond total de 560.000 lei.

De la prima ediție organizată în 2006, 2.765 de tineri au fost susținuți pe parcursul celor 15 ediții ale programului.

Mai mult de jumătate din proiectele susținute în acest an obțin finanțare pentru prima dată: 54 de proiecte din cele 108 la categoria sport și 32 de proiecte din cele 56 la categoria arte. 39 de proiecte au obținut finanțare la categoria de vârstă de peste 18 ani – unde au fost invitați beneficiarii edițiilor anterioare ale Programului, care au împlinit vârsta majoratului.

“Talentul și performanța sunt valori esențiale pentru dezvoltarea comunității. Suntem implicați de 15 ani și susținem formarea tinerilor sportivi și artiști cu potențial printr-un program stabil și constant desfășurat în parteneriat cu jurii de specialitate și personalități recunoscute din domenii relevante. Abilitățile excepționale ale tinerilor și angajamentul profesorilor pregătitori și al antrenorilor ne conving la fiecare ediție a Programului că această formă de implicare și de finanțare consecventă este binevenită și utilă”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România

Majoritatea beneficiarilor acestei ediții a Programului sunt cunoscuți pe plan național și internațional datorită rezultatelor deosebite: pianiștii Cadmiel Boțac, Ilisz Dominik, Sînziana Mircea, Stier Alexa, Szőcs Botond, Maria Voropciuc, artiștii de vioară Ștefan Aprodu, Mălina Ciobanu, Mircea Dumitrescu, Mihaela Mitrofan, violonceliștii Dávid Kacsó Soma, Zirbo Cornelius, artiștii plastici Ada Ciontu, Kentelki Gábor, Andrei Pennazio, scrimerii Emilia Corbu, Adrian Dabija, Andrei Păștin, Amalia Tătăran, înotătorii Andrei Anghel, Bianca Costea, Fángli Henrietta, Huszár Ingrid, Daniel Martin, David Popovici, șahiștii Kiss Abigél, Filip Magold, Miruna Lehaci, Matei Vîlcu, jucătorii de tenis de masă Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș, triatloniștii Ștefan Simion, Tămîrjan Róbert, Zöldi Tamás, judoka Diana Argint, Balogh Hanna, Denisa Șerban.

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 523 de proiecte, prin care 1.258 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.500.000 de lei.

Alocarea fondului de 560.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 203 de proiecte prin care obțin finanțare 607 de tineri talentați. Cele 108 de proiecte de sport sunt susținute cu suma totală de 220.000 lei, cele 56 de arte cu 200.000 lei, iar cele 39 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei.

„Programul, care funcționează cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 15 ani de existență, oferă tinerilor talentați finanțare pentru activitatea lor și îi învață modalitatea de accesare a surselor mexistente în sprijinul lor. Pentru facilitarea procesului de înscriere în program, în ultimii doi ani, proiectele au fost depuse online cu sprijinul și consultanța permanentă ale organizatorilor. În perioada următoare, întocmim documentele pentru încheierea contractelor de sponsorizare și totodată ne gândim și la ediția a 16-a.

Recomandăm celor interesați să pregătească din timp proiectele pe care doresc să le depună în mai-iunie anul viitor, deoarece solicitările de finanțare bine fundamentate și explicate au șanse mai mari de reușită”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Programul oferă sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

În cei 15 ani de existență a Programului, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 lei, pentru 2.765 de tineri sportivi și artiști, o parte dintre ei obținând finanțare de mai multe ori în cadrul celor 2.222 de proiecte câștigătoare, susținute în acești ani.

Membrii juriului de artă:

Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță a Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș- Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Membrii juriului de sport:

Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Viorel Bitang, fost președinte al Colegiului Central al Antrenorilor de înot, membru în Senatul Universității Aurel Vlaicu din Arad, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Narcisa Lecușanu, membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal, Marian Ursescu, jurnalist, Gazeta Sporturilor.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 232 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație nonprofit înființată la Cluj în 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

Articole Noi