Acțiune a polițiștilor: zeci de sancțiuni aplicate.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţiile 1, 2 şi 3 Poliție au acţionat în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirii infracțiunilor cu violență și a celor comise în segmentul stradal.

Totodată, s-a acţionat pentru prevenirea furturilor de biciclete și trotinete, dar şi în vederea conștientizării conducătorilor acestor vehicule asupra normelor de circulaţie.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 18 august a.c., în intervalele orare
17:30–18:30 şi 19:30-20:30.

Activităţile au fost desfăşurate cu preponderenţă în zona străzilor Regele Ferdinand, Splaiul Independentei, Zona Opera Maghiara, Dorobantilor, Piaţa Mărăşti, Piaţa Mihai Viteazul și Bulevardul Nicolae Titulescu.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au legitimat peste 60 de persoane şi au verificat peste 20 vehicule.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, pe linie rutieră au fost aplicate 8 sancţiuni conducătorilor de biciclete şi trotinete şi 5 sancţiuni conducătorul auto, conform OUG 195/2002R.

Alte 7 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991R.

La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și polițiști locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Articole Noi