Conform acestuia, proiectul ar aduce economie la bugetul judeţului.
Proiectul pilot pe care l-am creionat pentru a produce energia necesară iluminatului public pe drumurile județene prin celule fotovoltaice și generatoare eoliene, vizează echiparea pentru alimentare cu energie verde, inițial a 50 de kilometri din drumurile județene, a stâlpior de iluminat care vor fi echipați cu leduri – urmând ca, ulterior, odată demonstrată eficiența acestui proiect, să îl extindem la toată rețeaua județeană de drumuri. Ne propunem ca, prin implementarea în județ a iluminatului public prin cele două tipuri de sursă de energie alternativă, să aducem economii la bugetul județului și să reducem din cheltuielile administrațiilor locale prin care trec drumuri județene, a spus Mihai Seplecan.
Economia făcută, transferată spre alte necesităţi
Orice ajutor este binevenit. Economiile realizate de către administrațiile locale, vor fi folosite de către acestea la întreținerea școlilor, cheltuieli de funcționare și cu combustibili, întreținerea de drumuri șamd, conferindu-le acestora o autonomie mai mare în ceea ce privește investițiile locale, degrevând totodată bugetul Consiliului Județean Cluj de anumite cheltuieli ce vor putea fi redirecționate în investiții. Investiții care, de regulă, produc locuri de muncă.
Mihai Seplecan a mai adăugat că a gândit acest proiect împreună cu colegul de alianță Horațiu Cătărig – vicepreședinte al CJ Cluj și directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram.