Prefectul, mediator în circul ieftin dintre CJ Cluj şi DAJ Cluj. Se va cere suspendarea procesului pentru platforma de la aeroport

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

avion aeroportFoto: arhiva

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a transmis presei mai multe comunicate prin care aduce acuzaţii altor instituţii că doresc să obstrucţioneze proiectul Aeroportului Internaţional Cluj. Mai mult, Tişe spune că DAJ Cluj (Direcţia Agricolă Judeţeană Cluj) doreşte să preia ilegal, un imobil în suprafaţă de 12018 mp care s-ar afla în proprietatea judeţului Cluj. DAJ Cluj susţine că a vrut să lămurească situaţia juridică a imobilului pentru a-l scoate din inventar. Tişe a cerut Prefectului să oprească procesul deshis de DAJ Cluj în instanţă, astfel că astăzi, Prefectul şi reprezentanţii DAJ Cluj au concluzionat că vor cere suspendarea procesului. 

În 12 iulie 2017, Alin Tişe, transmite un comunicat prin care acuză că DAJ Cluj vrea să obţină ilegal terenuri aflate în proprietatea judeţului Cluj.

După aproape 30 de ani, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj, în mod tendențios și cu scopul evident al sabotării județului Cluj, dorește obținerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului Cluj, fiind folosite ca și platformă de garare pentru aeronavea spus Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Reprezentanţii DAJ Cluj au explicat printr-un răspuns oficial că acest imobil figurează (conform hotărârilor de Guvern) în proprietatea Statului Român, în inventarul MADR şi în administrarea DAJ Cluj. În Cartea Funciară însă, acest teren are 2 proprietari. Deşi unul dintre prorietari a fost exclus printr-o sentinţă definitivă, circul acontinuat între Consiliul Judeţean Cluj Şi DAJ Cluj. Cei din urmă au făcut adrese către CJ Cluj pentru a lămuri situaţia şi în final, a scoate din inventarul său acest imobil. Pentru că nu a primit răspunsuri, DAJ Cluj a deschis anul acesta un proces în instanţă.

DAJ Cluj deţine în inventar platforma tehnică de beton, ăn suprafaţă de 12018 mp, bun care se afla in proprietatea publica a Statului Roman, conf. H.G. nr.1030/2010 privind valorile de inventar ale unor bunuri imobile din domeniul public al statului. Desi conform HG 1030/2010, HG 1705/2006, precum si H.G. anterioare, imobilul in discutie figureaza in proprietatea publica a Statului Roman, in inventarul MADR si in administrarea DAJ Cluj, in Cartea Funciara nr. 265841 Cluj-Napoca sunt inscrisi in calitate de proprietari asupra anexelor judetul Cluj si AVIATRANS SRL. In privinta SC AVIATRANS SRL, printr-o sentinta civila ramasa definitiva s-a retinut ca aceasta entitate nu detine nici un drept asupra acestui imobil. Raportat la cele de mai sus ne aflam in situatia in care un imobil figureaza in inventarul bunurilor aflate in proprietatea publica a Statului Roman, cat si in inventarul bunurilor aflate in proprietatea publica a judetului Cluj. Inca din anul 2010 DAJ Cluj a facut adrese catre consiliul Judetean Cluj, in vederea preluarii acestei platforme. In anul 2016 am primit printr-o adresa a Cons.Jud.Cluj, in care au fost invocate Hotarari ale Consiliului Judetean Cluj si decizii ale organelor judecatoresti,  am fost  instiintati ca nu ni se mai recunoaste dreptul de proprietate asupra acestui bun. Dupa primirea adresei sus-mentionate am solicitat Consiliului Judetean Cluj , de mai multe ori, copii ale respectivelor documente , pentru clarificarea situatiei din punct de vedere juridic, deoarece respectiva platforma se afla in  inventarul DAJ Cluj. Neprimind nici un raspuns de la Consiliul Judetean Cluj s-a demarat o actiune pe cale judecatoreasca, pentru clarificarea situatiei juridice a acestei platforme, in vederea scadeii din inventarul DAJ Cluj. Aceasta platforma figureaza in patrimoniul DAJ Cluj, cu o valoare de inventar ridicata, iar scaderea din inventar nu se poate face fara acte juridice , legale. 2. Va informam ca nu dorim sa obstructionam nici un proiect, nu vrem sa revendicam nici un teren sau imobil, vrem doar sa clarificam situatia juridica a acestei platforme, pentru a putea fi scazuta din inventarul DAJ Cluj. Noi am initiat aceasta actiune judecatoreasca doar in luna mai 2017 si nu credem ca a impiedicat pana la aceasta ora in vreun fel proiectul de extindere a pistei de decolare/aterizare a aeroportului, se arată în răspunsul oficial al DAJ Cluj.

Procesul din instanţă l-a deranjat pe Preşedintele CJ Cluj şi în 14 iulie 2017 a somat public ministerul şi Prefectul să oprească procesul din instanţă susţinând de această dată că terenul se află în administrarea aeroportului şi nu a DAJ Cluj cum au susţinut ei.

Vă solicităm să interveniți în regim de maximă urgență și să opriți procesul prin care Direcția Agricolă dorește să fure terenul de 12.000 mp care astăzi este în proprietatea județului Cluj și în administrarea Aeroportului clujean.

Prefectul, Gheorghe Vuşcan, a purtat discuţii cu reprezentanţii DAJ Cluj şi au concluzionat că va fi cerută suspendarea procesului.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a avut azi, 17 iulie 2017, o întrevedere cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) în care a solicitat clarificarea situaţiei platformei tehnice de beton în suprafaţă de 12018 mp din incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj. Din documentele prezentate rezultă că terenul în discuţie se regăseşte atât în inventarul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), cât şi în inventarul domeniului public al judeţului Cluj. Demersurile prin adrese repetate iniţiate de DAJ Cluj încă din anul 2010 de predare înspre Consiliul Judeţean Cluj (CJ Cluj), prin care oferă spre transfer consiliului judeţean terenul în cauză au rămas fără răspuns, motiv pentru care DAJ Cluj a promovat o acţiune în instanţă. Singura procedură legală de clarificare a situaţiei juridice era promovarea unei hotărâri de guvern de transfer din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a judeţului, promovată de CJ Cluj sau MADR, lucru care nu s-a întâmplat. În urma întâlnirii s-a convenit ca DAJ Cluj să ceară suspendarea acţiunii în instanţă şi demararea procedurilor de elaborare a actului normativ menţionat. Atât Instituţia Prefectului Cluj, cât şi DAJ Cluj îşi exprimă disponibilitatea de a urgenta rezolvarea acestei situaţii pentru a nu perturba investiţiile în judeţul Cluj, se arată în comunicatul transmis de instituţia Prefectului.

Articole Noi