Incendiu de pădure în Munții Apuseni. Unitățile Speciale de Aviație Cluj-Napoca s-au implicat pentru stingerea incendiului

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Cluj24h.ro- Incendiu Alba 2Din cauza zonei greu accesibile și a condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt) în zona afectată de incendii, în data de 1 aprilie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. pentru a ajuta la stingerea de incendii din judeţul Alba.

Un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca a participat cu aeronava din dotarea Inspectoratului General de Aviație, de tip MI 17, echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră pe raza localității Lunca Arieșului, com. Poșaga, în Munții Apuseni.

Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket s-a făcut dintr-un lac de balastieră de pe raza comunei Mihai Viteazu, județul Cluj.

Cluj24h.ro- Incendiu AlbaElicopterul din dotarea Inspectoratului General de Aviație a alimentat de 8 ori pentru stingerea incendiului. Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului s-a făcut în comun cu forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Poşaga şi Ocolul Silvic Privat.

Aeronava MI-17, din dotarea Inspectoratului General de Aviație, este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri. Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.

Cluj24h.ro- Incendiu Alba 3Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi- Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă.

La ora prezentului buletin, echipajul din cadrul Unității Speciale de Aviație Cluj- Napoca a pregătit și ridicat elicopterul în aer pentru o nouă misiune în zona afectată de incendii.



Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj