Nu toate şedinţele de Consiliu Local Floreşti sunt subiecte de votat pe „prăpastia” Legii, în şedinţa ieri, cei prezenţi au avut ocazia să se prăpădească de râs (după şedinţă, căci la momentul acela toţi au rămas perplex) după ce l-au auzit pe primarul comunei ce a putut să scoată pe gură. Cu ocazia asta aflăm că primarul din Floreşti este un mare „legiuitor”. Când nu face comisii de urbanism pe principiul „dacă nu spune că e interzis, e permis” indiferent ce spune Legea, atunci modifică legi la nivel naţional.
În cadrul discuţiilor purtate ieri pentru comisia de urbanism, în explicaţiile primarului căci n-a ratat să se laude, chiar dacă nu avea legatură cu subiectul şi a spus clar că îşi asumă meritul, primarul le-a povestit că datorită comunei Floreşti au fost schimbate două legi: cea a salarizării şi cea adiministraţiei publice.
„Spre marea supriză a multora, datorită comunei Floreşti s-amodificat şi Legea administraţiei publice, Legea 215 în ceea ce priveşte numărul de consilieri în Consiliile Locale. În vechea formă, Legea 215 spunea că numărul maxim de consilieri localităţi rurale este de 15 persoane. Din 2012, datorită Floreştiului s-a trecut peste specificaţia comună şi s-a rămas doar la numărul de populaţie. Tot aşa datorită comunei Floreşti şi datorită faptului că am avut ambiţia şi curajul de a accesa nişte fonduri europene pentru binele a unei mari părţi din comuna Floreşti astăzi, discutăm inclusiv de modificarea Legii salarizării. Probabil că în urma hotărârii dumneavoastră voi avea şansa, vom avea şansa să modificăm şi această lege, pentru că în românia, datorită polarizării migraţiei populaţiei am ajuns în situaţia în care câteva localităţi rurale să aibă număr de populaţie mai mare decât multe localităţi „urbane” „, le-a spus primarul consilierilor.
Dar ce surpriză plăcută! Dacă nu era Floreştiul şi nu oricare Floreşti ci tocmai cel de la Cluj care până în 1942 se numea Feneşu Săsesc, nu ştim zău ce s-ar fi ales de ţara asta pentru că nici legea Administraţiei Publice Publice sau a salarizării nu s-ar fi modificat vreodată şi oare ce-ar mai fi făcut parlamentarii?
Cât despre partea „datorită polarizării migraţiei populaţiei”, nu întrebaţi ce înseamnă asta nu ştie nimeni decât domnul primar. Putea să se exprime simplu „datorită migraţiei populaţiei”, cuvântul „polarizării” n-are nicio noimă în propoziţie, asta dacă nu cumva comuna Floreşti a devenit cea mai mare comună din ţară printr-un proces din domeniul fizicii.
[…] Atenție! Val de spargeri în Florești! […]
[…] Primarul, in replică a amintit de Legile pe care susține că le-a mai modificat subiect despre care am mai scris și îl găsiți AICI. […]