Floreşti: Primarul, desfiinţat de floreşteni într-o emisiune TV după ce s-au mobilizat în mediul online. Felicitări Floreşteni!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
horia sulea
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Primarul comunei Floreşti a fost invitat seara trecută (26.09.2015) la emisiunea „Realitatea Românească”, moderată de Octavian Hoandră la Realitatea TV. În cadrul emisiunii care a avut şi alţi doi invitaţi s-a discutat şi despre problemele comunei Floreşti dar şi politică. Lucrul cel mai important a fost modul în care floreştenii şi-au demonstrat simţul civic. Aceştia „şi-au dat mâna” în mediul online şi au început să bombardeze paginile de facebook atât ale televiziunii cât şi a invitatului emisiunii, jurnalistul Florian Bichir cu mesaje în care îşi spuneau adevăratele probleme, trimiteau imagini şi filmări. 

Primul aspect menţionat de către primarul comunei este noul „hit” legat de modificare legilor din ţară datorită comunei şi a lui desigur, cum că ar fi schimbat legea administratiei publice si legea electorală datorită numărului mare de locuitori.

Dacă discuţia s-a axat iniţial pe faptul că în comuna Floreşti locuiesc peste 30.000 de persoane şi ar trebui conform Legii să devină oraş, aceasta a degenerat puţin. Un alt invitat al emisiunii, jurnalistul Florian Bichir a întrebat fără perdea „Cui aţi dat şpagă? Va fac ăştia oraş, vă obligă legea”. Ei bine, primarul a răspuns că la Floreşti „Nu se practică aşa ceva. La Floreşti nu se ia şpagă”. Îi dau perfectă dreptate domnului primar că nu s-a dat şapagă pentru ca Floreşti să rămână comună, însă cred că n-a înţeles întrebarea, ori a simţit neapărat nevoia să se justifice pentru ceva ce nu a fost întrebat. Este cel mai favorabil ca Floreşti să rămână comună, altfel putea fi cel puţin cartier al Municipiului Cluj-Napoca dar nu se doreşte. Jurnalistul putea însă, să pună întrebarea asta legat de construcţiile din comună nesăbuite şi fără respectarea Legii. Ar fi înţeles de ce este atât de aglomerată comuna şi desigur nu era vorba de „dat” ci de „luat”.

Primarul a mai explicat faptul că Floreşti a accesat în ultimii 5 ani fonduri europene destinare zonelor rurale de peste 10 milioane de euro şi că au fost îndreptate către infrastructură. Lucru extrem de vizibil de altfel, mai ales la fiecare ploaie, când se inunda subsolurile caselor, parcările subterane, etc precum şi în traficul din fiecare dimineaţă plus multe alte probleme.

Ca să îl salveze pe primar, moderatorul emisiunii trece la bisericile din comună. Măcar atât să aibă florestenii dacă drumuri nu, canalizare nu, trotuare nu şi multe altele. Aşa că, primarul începe să se laude cu japonezii în număr foarte mare veniţi la Floreşti să viziteze o Bisericuţă.

Şi cum Floreştiul are atât de mulţi turişti, primarul a amintit şi de faptul că în comună există şi cel mai mare mall din Transilvania. Ba mai mult, a explicat faptul că „din Floreşti anul trecut au fost încasaţi aproximativ 80 milioane de euro din TVA şi impozit de salarii, bani din care din nefericire nu ne-am bucurat nici măcar de un leu. Nu suntem săraci dar o ducem greu”. Cu toate acestea, documentele oficiale de la Guvern îl contrazic pe domnul primar.

bani cote defalcatebani cote defalcate. 1bani cote defalcate 2

Totodată, primarul pare să fie nemulţumit de faptul că vin foarte mulţi studenţi la Cluj, respectiv în Floreşti. Creşterea mare de populaţie, în opinia primarului nu se datorează neapărat natalităţii ridicate ci faptului că foarte mulţi studenţi se stabilesc în preajma Clujului. Probabil, faptul că aceştia aleg să stea chiar la Floreşti este o adevărată tragedie. Cine ar vrea ca omenii cu studii superioare, intelectualii să ajungă într-o comună cu atâţia bani şi să voteze în cunoştinţă de cauză?

Discuţiile s-au îndreptat şi către latura politică. Mai exact s-a discutat legat de moţiunea PNL-iştilor, despre care consultantul politic, Cozmin Guşă declară că are şanşe aproape nule să treacă şi că o astfel de situaţie nu ar face decât să îl ridice pe Victor Ponta şi să îl coboare pe Klaus Iohannis.

Şi la acest capitol, domnul primar care este şi preşedintele PNL Floreşti a cam dat cu nuca în perete. „Ion I.C. Brătianu spune că a fi politician nu este un dar, nu este o binecuvântare, ba din contră, este o obligaţie morală, este o obligaţie mult mai mare de a face ceva pentru ţară decât cei care n-au intrat în politică. Cred că astăzi trebuie să ne întreptăm către politicienii din perioadele interbelice, pentru a învăţa din activitatea şi acţiunea lor de atuncea „, a spus primarul.

Jurnalistul Florian Bichir însă, îl contrazice. Mai mult, îi spune că dacă îi condamnă pe toţi cei de acum, înseamnă că este în aceeaşi situaţie.

bichirTrecând peste asta, cel mai important a fost modul în care cetăţenii s-au mobilizat imediat în mediul online. Aceştia au urmărit emisiunea şi l-au contactat pe jurnalistul invitat în emisiune pentru a-i spune care sunt problemele cu care aceştia se confruntă. Comentariile au început să curgă, jurnalistul a primit mai multe mesaje pe Facebook chiar în timpul emisiunii.

Una dintre probleme o prezintă traficul. Despre asta primarul, a spus că ar fi creat o companie de transport la nivelul Zonei Metropolitane.

„Între timp am mai făcut un pas, am creat compania de transport persoane, companie de transport care îşi desfăşoară activitatea la nivelul metropolei, iar astăzi din Floreşti sunt 6 linii de transport în comun care zilnic transportă 45.000 de oameni”, a spus Primarul.

Nu ştim cum a creat domnul primar această companie, căci noi ştim că ea a fost regia din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, RATUC (Regia Autonomă  de Transport Urban Călători), care astăzi a devenit CTP (Compania de Transport Public Cluj-Napoca) tocmai pentru a putea presta serviciul de transport şi în Zona Metropolitană.

Jurnalistul Florian Bichir a şi înţeles că acesta va fi primar pe viaţă fiind atât de grozav.

„Hai că v-am prins, scrie lumea aici. Nu sunteţi aşa bun. N-aţi mutat ferma de pui, mizerie, şobolani v-am şi prins îmi scrie lumea aici (n. red. mesajele primite de la cetăţeni în mediul online în timpul emisiunii). Tot Floreştiul se uită la noi „, a spus jurnalistul.

Stresul s-a simţit încă de la primele contraziceri ale jurnalistului aşa că a încercat să se salveze cu aceleaşi vorbe de până acum şi „încercări disperate” despre care ştim deja de a obţine susţinerea Guvernului acuzând culoarea politică. Se pare că domnul primar a uitat foarte uşor de cei doi miniştrii de transporturi din Gvernul Ponta, de la PNL. Atunci probabil că fiind de aceeaşi culoare politică, a dat eroare.

Moderatorul emisiunii precum şi celălalt invitat încercau să îl salveze pe primar după ce Bichir „l-a prins”,  spunând fie că nimeni nu e prefect, fie încercând să schimbe cât mai repede subiectul.

Întreaga emisiune poate fi urmărită AICI .

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj