”Paşaport de succes pentru copii şi tineri cu deficienţe de vedere”, un proiect al Asociaţiei Pontes pentru tineri cu deficienţe de vedere

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

nevazatoriAsociația Pontes în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români Filiala Cluj-Napoca, anunţă implementarea proiectului ”Paşaport de succes pentru copii şi tineri cu deficienţe de vedere”.

Proiectul este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 883.936,00 lei, din care asistență financiară nerambursabilă solicitată 795.542,40 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a aduce laolaltă tineri văzători şi nevăzători, în acest proiect unic, proiect care ne ajută să redescoperim frumuseţea nevăzută a oraşului în care trăim şi ne dă ocazia de a ne cunoaşte mai bine, cu implicarea participativă a actorilor sociali publici şi privaţi locali, într-o rețea sustenabilă pe termen mediu și lung la nivelul comunității.

Vor beneficia de acest proiect 322 de persoane:

 100 de copii și tineri cu deficiențe de vedere

 22 de factori de decizie și specialiști ai sectorului public și privat precum și repezentanți ai grupurilor de cetățeni

 200 persoane fără deficienţe de vedere din comunitatea locală

Proiectul îşi propune:

1. Dezvoltarea unei reţele de 22 specialişti atent aleşi din rândul actorilor sociali publici și privați co-interesați în problematica persoanelor cu deficiențe de vedere, în vederea conceperii (4 luni) și monitorizării (8 luni) consecvente a unui plan de acțiune menit să diminueze fenomenul de discriminare, la nivelul județului

2. Lansarea unei campanii de informare și conștientizare cu privire la fenomenul de discriminare a persoanelor cu deficiențe de vedere, la nivelul jud. Cluj. Campania se va desfăşura în perioada iulie 2015- aprilie 2016, sub conceptul Ascultă Oraşul NeVăzut.

3. Implicarea a 100 copii și tineri cu deficienţe de vedere din judeţul  Cluj in activitati mixte alături de  copii din învăţământul de masă, ca  cel mai concret mijloc de concretizare a unei iniţiative de integrare a acestora:

 consiliere psihologică având ca obiectiv general dezvoltarea stimei de sine şi a încrederii în sine

 dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă

 activităţi comune cu copiii şi tinerii voluntari văzători (tabere, excursii, ziua porţilor deschise).

Perioada de desfăşurare a proiectului este de 12 luni, respectiv 07.05.2015 – 30.04.2016.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj