37 de tineri cu suferinţă renală cronică merg în vacanță la mare în tabăra „Zâmbet de Copil”

AlexiaPrimăria municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”,   Betfair Romania Development SRL și Fresenius Medical Care Romania organizează în perioada 21 – 31 august 2014, tabăra „Zâmbet de Copil”-In memoriam Daniela Liteanu pentru 37 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală  sau transplant renal şi care provin din 9 centre de dializă de pe teritoriul României.

„Copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică care fac parte din familia Asociației Claudia Safta au trecut în acest an prin momente dramatice. Pe lângă suferința constantă produsă de boala cronică de care suferă, aceștia au fost profund afectați  și de moartea a trei copii care făceau parte din grup.

Din acest motiv, vacanța primită cadou cu sprijinul  unor oameni sufletiști ca Emil Boc sau Anna Horvath, alături de consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca, înseamnă pentru acești suferinzi, „o gură de oxigen” și o ocazie importantă de vindecare a depresiei de care suferă din cauza unei vieți măcinate de boală.

 Acești copii bolnavi se vor bucura 10 zile  de un tratament special ca  rezultat al  combinaţiei dintre grija plină de dragoste a personalului unor centre de tratament moderne  unde vor efectua ședințele de  dializă de care depind pentru  supravieţuire şi condiţiile de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală.

Acest proiect unic la nivel național  implică  un efort de organizare extrem de mare şi  necesită  un suport  financiar major.

Cadoul  extraordinar pentru acești tineri suferinzi venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale a fost completat și de implicarea deosebită a unor oameni de afaceri  generoși ca: Arpad Paszkany, Lucia Morariu, Călin Bohuș, Susan Daniel, Bogdan Tomșa, Silviu Ganea, Suciu Marcelus, gest de solidaritate și empatie demn de tot respectul şi aprecierea”, a explicat  Emanuel Ungureanu președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, organizatorul taberei.

Şedinţele de dializă  vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrelor Fresenius Nephrocare Mamaia, International Health Care Systems Constanța, unde bolnavii vor efectua  patru ședințe de dializă pe perioada taberei.

Acest proiect are un caracter extraordinar, unic, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 33000 de lei  pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din  campaniile umanitare: „Zumbathon Caritabil”, desfășurat în cadrul „Zilelor Clujului” și a competiției caritabile „Swimathon 2014”, organizată de Fundația Comunitară Cluj.

Tabăra la mare pentru acești suferinzi a fost sprijinită de diferite companii:

 

 

Articole Noi