238 de voturi pentru moțiunea PNL, Guvernul Dăncilă a căzut.

dancila 1

238 de voturi pentru moțiunea PNL, Guvernul Dăncilă a căzut.

Moțiunea de cenzură a PNL a trecut cu 238 de voturi ale parlamentarilor. Viorica Dăncilă va rămâne Premier interimar, iar Președintele României, Klaus Iohannis urmează să convoace partidele pentru negocieri și desemnarea unui nou Premier care va veni cu noul Guvern.

În cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului s-au aruncat cu acuzații de toate părțile insa Premierul României a oferit răspunsuri pentru fiecare reprezentat al partidelor care a luat cuvântul.

Încep cu o veste bună pentru români cărora vrem să le arătăm care este rezultatul guvernării. Intitutul Național de Statistică a arătat o crestere de 4,4 % a economiei în al doilea trimestru al anului. Mulți nu înteleg pentru că atunci când erau la guvernare nu puteau vorbi de crestere economică. Anumite obrăznicii ale dvs cred că nu au plăcut nimănui și cred că nu trebuie să le acordăm atenție. Arată modul de a fi al fiecăruia dintre noi și cât respect vom avea pentru cetățeni dacă ajungem la guvernare. Vorbiți de rezultatele de la europarlamentare și poate aș fi de acord cu dvs dacă în 2016 când PSD a obținut un scor mare la parlamentare, domnul Iohannis și-ar fi dat demisia pentru că partidul său a pierdut. Europarlamentare nu au nicio pontalegătură cu guvernarea. Domnul Ponta, e greu să vă răspund dar pot să afirm că nu voi trăda niciodată acest partid. O să am puterea să stau în picioare chiar și atunci când acest partid va trece printr-o criză. Nu ați înțeles că poate pe o parte din colegi i-ați mințit ca să vină în partidul dvs dar sunt convinsă că îi veți trăda și pe ei cum ați trădat acest partid și pe noi toți iar obrăznicia dvs nu mai miră pe nimeni. Domnule Barna, vreți alegeri anticipate? Dragi colegi, sunteti de acord cu alegeri anticipate? Nu cred! Haideți să fin corecți până la capăt, nu veți fi de acord cu acest lucru. Domnul Barna poate nu vă dați seama dar prin acest vot vă subordonați candidatului Iohannis. Moțiunea nu va trece și acest guvern va guverna pentru români și România, a spus Viorica Dăncilă ăn plenul Parlamentului.

ponta 1Victor Ponta nu s-a abținut și a ales sa-l citeze pe La Fontaine spundând că nu există un om atât de deștept încât să convingă un prost că este prost și a cerut parlamentarilor să voteze moțiunea. Ba mai mult, stresul își spune cuvântul și nervos pe replica unui coleg, alege să-l împingă din spate în timp ce se îndepărtează.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă de votul parlamentarilor iar Guvernul României să cadă sunt necesare minim 233 voturi „pentru”. După dezbaterile din Parlament, urmează votul parlamentarilor. Astfel, dacă parlament votpartidul aflat la guvernare este sigur că moțiunea nu va trece, pe de cealaltă parte, partidele din opoziție oferă garanții că în urma votului Guvernul va cădea. Conform declațiilor lui Ludovic Orban, opoziția se bazează pe votul a peste 240 de parlamentari pentru moțiunea de cenzură. Se votează în Parlament.

Ludovic Orban se află în sală pentru a urmări votul și pentru a-i ține sub control pe parlamentarii pe ai căror vot se bazează. Se face o listă cu prezența la PNL pentru a se asigura că niciun parlamentar nu va trada.

Peste 233 de parlamentari vor vota moțiunea de cenzură și guvernul Dăncilă va pleca de la guvernare. Am consemnat absența a 3 parlamentari, minimum 10 parlamentari care nu au semnat moțiunea vor vota moțiunea, a declarat Orban.

238 de voturi pentru moțiunea PNL, Guvernul Dăncilă a căzut.

Moțiunea de cenzură a PNL a trecut cu 238 de voturi ale parlamentarilor. Viorica Dăncilă va rămâne Premier interimar, iar Președintele României, Klaus Iohannis urmează să convoace partidele pentru negocieri și desemnarea unui nou Premier care va veni cu noul Guvern.

„Coșmarul pe care îl trăiește România a încetat. Astăzi Parlamentul României a demis Guvernul PSD care și-a bătut joc de România cum nu și-a bătut joc nimeni în ultimii 30 de ani. Mulțumesc Președintelui pentru implicarea decisivă și colegilor PNL dar și partenerilor politici care au fost alături de noi. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și de divizare și începe o perioadă de modernizare în care guvernul va fi adus în serviciul cetățeanului” a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că mâine va fi convocat Biroul Permanent Național al PNL pentru a stabili exact care sunt următorii pași precum și cine va fi reprezentantul în discuțiile cu Președintele.

Urmează anunțil oficial în Plenul Parlamentului cu privire la rezultatul votului, oficial.

Votul a fost secret, cu bile:

nr total parlamentari- 464

nr parlamentari prezenți 399

nr total de voturi exprimate 245

votruri anulate 3

voturi valabil exprimate 242

voturi pentru motiune 238

voturi impotriva moțiunii 4

abțineri 0

„Moțiunea a trecut, toate partidele s-au unit, au fost și colegi care au trădat. Nu este o problemă, am reușit să îndeplinim multe lucruri din programul de guvern. Le doresc celorlalți să vină cu un guvern cât mai bun, acum lăsăm un nou guvern cu un nou program de guvernare. Sunt convinsă că oamenii vor face comparație cu ceea ce a făcut Guvernul PSD, nu mă tem absolut de nimic ci doar că am putea pierde încrederea românilor. Nu regret că nu am cerut votul pentru remaniere, Președintele trebuia să respecte decizia CCR”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai spus că rămâne la conducerea Partidului Social Democrat și că  va merge mai departe în lupta pentru Cotroceni.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi