14 000 de participanți la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane 2015

Herbstfest 2015 (3)5000 de cârnați și 2500 de litri de bere nemțească s-au consumat weekendul trecut în Piața Unirii, între 2 și 4 octombrie, în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane 2015.  Cei în jur de 14 000 de participanți la festival au luat parte la diverse evenimente: concerte live, demonstrații de dresaj canin, dansuri bavareze, test drive-uri, precum și sesiuni de networking, conferințe și workshop-uri.

Evenimentul a fost deschis, ca în fiecare an, de primarul Emil Boc, care a dat cep butoiului de bere, simbol al Herbstfest, urând ”La mulți ani!” Germaniei și declarând că este cea mai bună bere pe care a gustat-o vreodată.

Alături de edilul Clujului, la deschiderea oficială a participat inițiatorului festivalului, Ludger Thol, Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord, Achim Tröster, reprezentantul Ambasadei Germane la București și Sebastian Metz, Director General al Camerei de Comerțși Industrie Româno-Germană AHK.Herbstfest 2015 (1)

Totodată, oamenii de afaceri din Cluj au participat la sesiuni de networking, alături de membri ai cluburilor internaționale de afaceri (austriac, olandez, francez, englez). De asemenea, tinerii în căutarea oportunităților de angajare au avut ocazia să discute cu reprezentanți ai firmelor germane prezente la festival despre posturile vacante și criteriile de eligibilitate.

Printre firmele care au venit cu oportunități de angajare la Herbstfest se numără companii ca Bosch, Klausenwerk, MHP, Siemens, Telenav, EBS sau Kronospan.

Unul dintre invitații speciali ai Festivalului de Toamnă al Economiei Germane 2015 a fost Alteța Sa Regală Principele Radu al României care a propus cluburilor de afaceri din Cluj-Napoca, în spiritul tradiției de promovare a economiei românești, organizarea unei misiuni economice în Germania.

Herbstfest 2015 (2)”Aș vrea să începem deja să ne gândim ca în anul 2016 să avem o cât mai mare delegație a oamenilor de afaceri din Cluj, care să meargă împreună cu mine la colegii și posibilii parteneri din Republica Federală Germania. Să mergem împreună la Stuttgart și Munchen să ducem mai departe dorința de cooperare între Cluj și partenerii din țările foarte importante ale Europei.”, a declarat Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Totodată, unul dintre cei mai bine vânduți pictori români, Nicolae Maniu, a primit titlul de Ambasador al Culturii Române în Germania pentru perioada de activitate în Germania, între 1983 și 1993.

Herbstfest 2015 (4)Ultima zi de festival s-a încheiat cu un concert incendiar al formației David & The Six Martini Band și cu spectacolul de premieră al operei Werther, pus în scenă la Opera Națională Română Cluj-Napoca și transmis live în Piața Unirii.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane 2015 a fost organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT și Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu: Bielomatik, Bosch, Car Rental Walter, Chocodor, Contafiscal Beratung, DLT Business & Travel, EBS, EnergoBit, Grup Transilvae, Guhring, IAS Expert, Impress, Intelglobalis, Interprint, Karl Heinz Dietrich, Klausenwerk, Kronospan, Lupp Project Transilvania, MA Experience, MHP, Sebastian Morar, Siemens și Testo.

Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Articole Noi