13 CU ATITUDINE- 13 martie. Eveniment caritabil Peditel 1791

13cu atitudineMiercuri, 13 martie, de la ora 18:00, la Casa Tranzit, va avea loc evenimentul caritabil Dare to Share 5 – Non Stop With Children, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru proiectul PEDITEL 1791. Evenimentul face parte din campania caritabilă „13 cu atitudine”, care aniversează în acest an 5 ani. În acești 5 ani, „13 cu atitudine” a susținut financiar mai multe asociații care ajută copii cu nevoi speciale, probleme financiare sau de sănătate, iar comunitatea de voluntari, cu ajutorul cărora se realizează toate proiectele, a crescut în fiecare an.

În cadrul evenimentului Dare to Share 5 – Non Stop With Children, vor avea loc mai multe activități: piesa de teatru de improvizație „Just Push Play”, care va fi pusă în scenă de Dragoș Muscalu, Bogdan Bob Rădulescu, Matei Rotaru și Rob Pavicsits, licitații cu scop caritabil, tombole și activități pentru copii. Toți banii strânși în cadrul evenimentului vor fi donați către singurul call center medical gratuit și apelabil de oriunde din lume, non stop: PEDITEL 1791.

De la înființarea proiectului, PEDITEL 1791 a primit peste 171.000 de apeluri de la părinți cu copii bolnavi, iar aceștia au primit sfaturi gratuite oferite de medicii specialiști despre cum să îi trateze pe cei mici. În 2019, PEDITEL 1791 își propune să extindă capacitatea serviciului, introducând o a doua linie de gardă, astfel încât 100.000 de părinți să beneficieze de sfaturi medicale prin telefon. PEDITEL 1791 își concentrează atenția anul acesta către copiii din mediul rural, pentru că la sate oamenii nu au acces non-stop la servicii medicale primare.

5 ani de 13 cu atitudine
Evenimentul Dare To Share 5 – Non Stop With Children se află sub umbrela campaniei caritabile “13 cu atitudine”, care a luat naștere acum 5 ani, pe 13 martie 2014, din dorința Ramonei Mîndru, fondatoarea salonului Catwalk by Ramona Mîndru, de a face ceva pentru comunitatea din care face parte, de a se educa, atât pe ea, cât și echipa salonului, să fie generoși cel puțin o dată pe lună. În data de 13 a fiecărei luni, în cadrul campaniei „13 cu atitudine”, salonul Catwalk by Ramona Mîndru donează toate încasările către asociații care au nevoie de susținere financiară. Ziua de 13 schimbă vieți, antrenează gesturi și încurajează fapte!

Până în prezent, s-au strâns și donat peste 70.000 de euro pentru diferite asociații care se ocupă de copii bolnavi ori aflați în dificultate sau de cazuri sociale cu probleme materiale severe. În cei 5 ani, au fost susținute următoarele asociații: Asociația Little People, Asociația Autism Transilvania, Asociația Cert Transilvania, Asociația Down Cer, Asociația Alfa Group, Asociația Pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru, Institutul Oncologic Cluj, Asociația Filantropică Sf. Onufrie, Asociația Mișcare de tabără Yuppi, Asociația Lida,  Asociația Open Your Heart, Crucea Roșie și proiectul Telemedicină în Epilepsie.

PEDITEL1791 este o solutie gratuita de telemedicine pediatrica, non-stop ce oferă asistență medicala pediatrică gratuit prin telefon,non stop, oriunde in lume, prin numerele cu tarif normal +40377771111- national si international orice retea, 1791- national Vodafone, Orange, Telekom si *1791 Digi fix si mobil.
Peditel 1791 este un serviciu medical comunitar gratuit non stop, implementat de Fundatia Parinti din Romania.

Acest serviciu se adresează tuturor părinților, care au nevoie de sfaturi medicale profesioniste pentru afecțiuni fără risc vital pentru sănătatea copilului, la orice oră din zi sau din noapte.

Bilete se pot achizitiona online AICI

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Articole Noi