Astăzi, a avut loc conferinţa pe tema „Planul de Mobilitate Urbană a Zonei Metropolitane Cluj”. În cadrul conferinţei, Emi Boc a anunţat că proiectul Centurii Metropolitane a intrat în Master Planul de Transporturi şi este chiar un proiect principal/prioritar în Master Plan. Ministerul Transporturilor a aprobat finanţarea proiectului. O veste cât se poate de bună inclusiv pentru floreşteni.
La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai instituțiilor regionale și locale: Consiliul Judetean Cluj, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Societatea Naţională CFR – Filiala Cluj, Compania de Transport Public Local Cluj-Napoca, Poliţia municipiului Cluj-Napoca.
După prezentarea proiectului centurii ce va face legătura dintre autostrada de la Gilău şi centura Apahida-Vâlcele, primarul Municipiului Cluj-Napoca a dat vestea ce abună spunând că a primit răspunsul oficial din partea Ministerului Transporturilor care a fost de acord să adauge acest proiect la Master Plan şi mai mult să realizat în prima parte a marelui proiect.
„Vestea bună este aceea că astăzi am primit confirmarea oficială de la ministerul transportului că centura metropolitană a Clujului de la nodul de autostradă de Gilău până la punctul Est al Clujului care îl reprezintă practic legătura cu Apahida Vâlcele este prinsă în Masterpalul de Transporturi cu o valoare de 152 de milioane de euro. Vom vedea concret dacă va mai fi nevoie de fonduri locale, judeţene, pentru a realiza această centură dar important este că ea este în prima parte a Master Planului României 2014-2020 şi nu 2020-2030. Asta este cel mai important. „
După aprobarea în Parlament şi Guvern , proiectul Master Planului poate fi executat. Traseul centurii are 38 de km şi este următorul:
Nodul A3 de la autostrada de la Gilâu, pe malul Someşului până la sensul giratoriu de la Cora, pasaj suprateran până la strada Bucium în Mănăştur, traversează Făget, Calea Turzii, prin spate pe la Selgros şi iese la nodul de centură Apahida-Vâlcele. Emil Boc a mai adăugat că în noul PUG este rezervat acest traseu.
M-as bucura sa fie adevarat ce spune,dar intrebarea mea este;Cum o sa construiti acea sosea pe malul somesului care este proprietatea uzinei de apa,fiind o zona protejata.Cine va da voie sa construiti acolo?Cred ca sunt doar povasti de adormit adulti!!!
[…] Sursa: cluj24h.ro […]