Terenul fostului poligon poate ajunge în administrarea comunei Florești. Ce se dorește acolo?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

parc poligon 1Floreștenii au toate șansele să se bucure de fostul poligon de pe strada Tăuțiului și asta pentru că în sfârșit lucrurile au mai evoluat. Nu știm însă când se va întâmpla asta. Primăria pregătește concurs de soluții în timp ce floreștenii plătesc anual pentru reabilitarea Căminul din Tăuți.  

Primăria comunei Florești a solicitat de multă vreme ca acel teren (pe care se organizau anii trecuți Zilele Comunei) să intre în administrarea primăriei. Primii care au dat un răspuns favorabil acestei inițiative au fost reprezentanții Ministerului Apărării dar care au pus niște condiții.

Consiliul Local Florești a fost de acord și a aprobat hotărârea necesară, dar pentru că este nevoie ca și noul Consiliu Local să aprobe asta, la ultima ședință au aprobat din nou hotărârea de Consiliu Local. Detalii despre asta, găsiți AICI.

Vestea bună este că această cerere a ajuns la Guvern, a devenit proiect de hotărâre  și se află în ministerele abilitate pentru avizare.

În legătură cu solicitarea dumneavoastră adresată Biroului de presă al Guvernului în data de 22 iulie a.c., vă comunicăm următoarele informații primite de la Direcția Domenii și Infrastructuri a MApN:

– menţionăm că pe circuitul de avizare la ministerele abilitate se află în analiză un proiect de hotărâre a Guvernului privind transmiterea imobilului 2350 Floreşti (poligon dezafectat) din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al comunei Floreşti pentru realizarea unor spaţii de recreere, locuri de joacă şi spaţii pentru activităţi sportive.

După avizarea proiectului de act normativ de către ministerele abilitate şi adoptarea de către Guvern a hotărârii de transmitere a imobilului 2350 Floreşti, aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial şi va putea fi consultată de către persoanele interesate.

Cu stimă, Biroul de presă al Guvernului

Desigur, procedura mai poate dura, așa că nu știm deocamdată când se va întampla asta.

Primaria Florești pregătește concurs de idei pentru terenul fostului poligon. Ce vrea să facă acolo? 

poligonAșa cum a mai spus, domnul primar ar dori printre altele și construirea unui cămin cultural pe acel teren. Mai mult, au fost prevăzuți bani la buget pentru concursul de idei: 100.000 lei.

Până atunci, floreștenii vor mai finanța reabilitarea căminului cultural din Tăuți. Proiect la care Curtea de Conturi a găsit nelegalități privind plata lucrărilor din anii anteriori.

camin tautiFloreștenii au plătit ani la rând pentru reabilitarea căminului cultural de la Tăuți și dovadă stau bugetele comunei. După ce lucrările de reabilitare s-au încheiat (nu a trecut mai mult de un an jumate), primarul comunei a venit cu idea să acceseze fonduri europene pentru a-l mai reabilita o dată. Doar așa, pentru că se dau bani europeni pe acea ramură, dar conform celor de AFIR, Primăria nu a primit fonduri. Despre întreaga poveste, de la persoana care a efectuat lucrările și interesul de a oferi un nou contract, până la ce presupune noua modernizare si alte detalii am mai scris și gășiți detalii AICI, AICI și AICI.

Proiectul „MODERNIZARE SI DOTARE CAMIN CULTURAL TAUTI”, depus in 17.12.2015, n-a fost selectat, acesta fiind declarat neeligibil. Este cuprins in raportul de selectie la cateloria proiecte nefinantate din 20.05.2016, ne-au spus reprezentanții AFIR într-un răspuns oficial.

Mai mult, pentru că proiectul nu a trecut de aprobarea AFIR, modernizarea căminului din Tăuți se pare că acesta a fost totuși cuprins în buget.

camin cultural tauti

Curtea de Conturi a scos la iveală plăți nelegale pentru reabilitarea căminului din Tăuți.

Vă mai spunem că după controlul Curții de Conturi au fost găsite nereguli în privința plății lucrărilor de la Căminul Cultural din Tăuți. Acele lucrări au fost făcute de cătreREal Construct, firma colegului de partid al primarului, Irimieș Vasile.  De Real Construct ați mai auzit la construcția Centrului pentru reconversie profesională de pe strada Ioan Rus unde la fel, sunt probleme mari dar nu intrăm acum în aceste detalii.camin tauti

Citește și:

Florești: AFIR declară neeligibil încă un proiect al comunei. Află detalii

Primarul din Floreşti insistă să atragă fonduri europene pentru a reabilita a doua oară Căminul Cultural din Tăuţi.

[Video] Ceartă în Consiliul Local Floreşti: Căminul Cultural din Tăuţi, o nouă reabilitare? Cine face bani din asta?

Floresti:Nu sunt bani pentru canalizare, dar sunt pentru reabilitarea caminului din Tauti pentru a doua oara. Caminul va avea sala de proiectie 3D.

Exclusiv: Cum a accesat Primăria Floreşti fonduri europene pentru ca o parte din bani să ajungă în buzunarul colegului de partid?

 

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj