Primarul din Florești: “Centura Sud este pregătită pentru a începe lucrările, nu încep lucrările!” Vrea să facă Guvernul PSD ce nu poate el

consiliu local Floresti 1Primarul comunei Florești a spus deseori la ședințele de Consiliu Local că nu face politică dar cu toate acestea vrea ca Guvernul PSD să îi facă drumul de legătură pe care dânsul nu a fost capabil să îl facă în 5 ani de când conduce cea mai mare comună din țară. Primarul din Florești își explică neputința de atâția ani anticipând un sabotaj al Guvernului PSD fără să mai țină cont de faptul că nu i-au sărit în ajutor nici miniștrii PNL de trasporturi și nici fostul Guvern Cioloș. 

La ultima ședință a Consiliului Local Florești pornind de la domeniul construcțiilor s-a discutat printre altele și de situația traficului și respectiv de starea lucrărilor la Drumul de Legătură Sud.

Subiectul pare să îl irite tot mai tare pe primarul comunei fapt cât se poate de evident mai ales că promite acest proiect deja de 5 ani. Cu toate că situația este clară până la acest moment iar Cluj24h.ro a și prezentat-o cu răspunsuri oficiale din partea mai multor subiecți implicați, edilul își permite să anticipeze un sabotaj din partea Guvernului PSD pentru că este singura formă prin care mai poate explica faptul că de atâția ani nu a putut să facă, având acces și la o linie de credit, un drum de 4 km. O stradă mai exact. Așa că nu a ratat ocazia și iată ce le-a spus consilierilor PSD, chiar dacă proiectul Guvernului n-are nicio legătură cu proiectul Primăriei și Consiliului local Florești.

“Dragii mei, dumneavoastră sunteți la putere. Rugămintea mea este într-adevăr să luați măsurile care se impun ca și reprezentanți ai Guvernului în teritoriu să demarați lucrările pentru autostrada urbană. Ce ați făcut în sensul ăsta, dragii mei? Hai să facem. Domnu Cîmpianu spuneți-mi vă rog frumos, pe ce vreți să faceți? Uitați-va că avem de un an de zile licitată lucrarea, avem creditul disponibi și firma nu vine să facă. V-ati pus întrebarea de ce? În cel mai scurt timp voi avea răspunsul. Și mi-aș dori să nu cumva să fie vreun soi de sabotaj dar tare mă tem că asta îi. Deci cam asta face PSD-ul astăzi la putere. Vă rog frumos, măcar segmentul de la autostradă, susțineți ideea. Haideți alături de primar și susțineți-mă”

Nu știm “pe ce vrea să facă” domnul Cîmpianu, dar cu siguranță sunt cel puțin 20.000 de floreșteni care se întreabă în fiecare zi cum de s-a accesat o linie de credit (pe care tot ei o vor plăti), s-a făcut licitație, s-a semnat contractul cu firma executantă, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, s-a aprobat și culoarul de exproprieri și la mai bine de un an lucrările nu au fost începute, nu există nici autorizația de construire. Așa că da, iată domnule primar că se întreabă lumea “de ce?”.

Pentru că pe primarul din Florești nu-l interesează ograda lui, consilierul PSD, Doru Matei l-a lăsat să își termine pledoaria după care l-a întrebat dacă sunt făcute exproprierile pentru Drumul de Legătură din Sud, proiect al Primăriei comunei Florești. Edilul îi răspunde că el discută despre autostrada urbană (n.red. proiectul Guvernului României)

HS: – Da, centura Sud este pregătită pentru a începe lucrările, nu încep lucrările!

D.M: – Sunt făcute toate exproprierile?

H.S: – Centura Sud este pregătită pentru a începe lucrările!

DM: – Sunt făcute exproprierile?

HS: – V-am răspuns, centura Sud este pregătită pentru a începe lucrările. Asta înseamnă că v-am dat răspuns întrebării dumneavoastră. Dar dumneavoastră nu puteți să înțelegeți numai dacă vă răspund ad litteram: sunt făcute toate exproprierile.

“Rugămintea mea este să văd ce veți face dumneavoastră consilierii locali PSD în Consiliul local al comunei Florești astfel încât Guvernul PSD, Guvernul Grindeanu să aloce niște bănuți pentru segmentul ăsta de autostradă care vă este util dumneavoastră”.

Și pentru că nu ar fi fost de ajuns, primarul mai aruncă o replică și îi spune consilierului că vrea să oprească construcțiile de la Florești ca să nu îi scadă prețul la apartamentul pe care și l-a cumpărat pentru că vecinii domnului consilier nici nu știu cine este și s-ar putea ca mâine să vrea să își vândă apartamentul.

Da, acest dialog absurd a avut loc în ședința de Consiliul Local Florești. Și pentru că este foarte greu ca niște consilieri locali să coordoneze activitatea unui Guvern până se vor hotărî dragii lui dragi consilieri ai PSD “pe ce vor să facă” în privința autostrăzii urbane, ar fi bine să aibă o discuție serioasă cu “lucrările” pentru că am înțeles cu toții că “centura Sud e pregătită pentru a începe lucrările, nu încep lucrările”.

Ședința Consiliului local Florești poate fi urmărită AICI.