Prefectul îi răspunde lui Tișe: decizia amânării stării de alertă la Pata Rât s-a realizat la solicitarea Consiliului Județean Cluj

Pata RatIntituția Prefectului a răspuns în urma comunicatului transmis de Consiliul Județean Cluj și a arătat că reprezentanții Consiliului Județean Cluj au cerut amânarea declarării stării de alertă în data de 13.10.2017.

Dacă Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, acuza în această dimineața PSD și Instituția Prefectului că fac un joc murdar pe sănătatea clujenilor, cea din urmă instituție vine cu dovada. După declarația lui Alin Tișe cum că a solicitat o nouă convocare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în urmă cu o săptămână, Instituția Prefectului vine să demonteze comunicatul Consiliului Județean Cluj.

 

Pentru corecta informare a opiniei publice, ca răspuns la comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Cluj în data de 17 octombrie 2017 (intitulat „Sabotajul PSD la Pata Rât. Un joc murdar împotriva clujenilor. Prefectul, instrumentul politic al PSD, de sabotaj la adresa Consiliului Județean Cluj pe problema gunoaielor”) dorim să reamintim domnului Președinte al Consiliului Județean Cluj, că Instituția Prefectului – Județul Cluj este o instituție apolitică, dovadă fiind toate acțiunile echidistante întreprinse de către prefect și reprezentanții instituției. Totodată, ne exprimăm profundul regret asupra situației derizorii în care domnul Președinte al Consiliului Județean Cluj aruncă atribuțiile și activitățile instituțiilor membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj (CJSU).
La Şedinţa Extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj din data de 6 octombrie 2017 au fost invitați să participe toți senatorii și deputații aleși în circumscripția electorală nr. 13 – județul Cluj, indiferent de apartenența politică a acestora, la ședință luând parte reprezentanți ai USR, ALDE și PSD. În cadrul ședinței CJSU din data de 6 octombrie 2017 s-a evaluat solicitarea Consiliului Judeţean Cluj (act nr. 25275/05.10.2017) privind
declararea stării de alertă la nivelul depozitului neconform de deşeuri Pata Rât, ca umare a producerii alunecării de teren din 22.07.2017, hotărându-se amânarea luării unei decizii. Dorim să reamintim, pe această cale, domnului Președinte, că decizia amânării evaluării unei asemenea oportunități până în momentul în care Consiliul Județean Cluj va aduce completările necesare și elocvente pentru declanșarea procedurilor s-a realizat la solicitarea Consiliului Județean Cluj. Transmitem același apel la rațiune, în al 12-lea ceas, domnului Președinte, dat fiind faptul că mesajul transmis prin comunicatul de presă menționat este manipulator. Afirmațiile cuprinse în comunicatul de presă al Consiliului Județean Cluj se înscriu în aceeași notă confuză și neprofesionistă prin care domnul Președinte tratează problema depozitului neconform de deșeuri de la Pata Rât: următoarea adresă primită în data de 13 octombrie 2017 de către Instituția Prefectului – Județul Cluj de la Consiliul Județean Cluj transmite clar solicitarea de amânare a declarării stării de alertă:

Citește și:

Tișe acuză PSD de sabotaj în problema de la Pata Rât: „Un joc murdar împotriva clujenilor”