Inca un medic se alatura rubricii „Ce sa fac, doctore?”. Afla detalii din prezentare

Dr. Alexandru Mocanu medic specialist dermatolog Bright Skin – Floresti

Dr. Alexandru Mocanu
medic specialist dermatolog
Bright Skin – Floresti

Domnul doctor, Alexandru-Nicolae Mocanu se alatura rubricii „Ce sa fac, doctore?”. Aceasta rubrica a publicatiei Cluj24h.ro isi propune sa aduca mai multi medici care sa scrie articole pe diferite ramuri ale medicinei pentru ca cititorii sa fie informati corect chiar de catre specialisti. Mai jos puteti citi o prezentare a domnului doctor. 

Nascut in Cluj-Napoca in anul 1985, am absolvit Colegiul National “Emil Racovita” in anul 2003. Ulterior, am urmat cursurile Facultatii de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, pe care am absolvit-o in anul 2009.

Timp de 3 ani, am efectuat stagii de specialitate in medicina interna si oncologie in cele mai importante spitale clujene, care au reprezentat pentru mine bazele medicinii generale moderne. In perioada 2013-2017, m-am pregatit teoretic si practic in specialitatea dermatovenerologie, ca medic rezident in cadrul Clinicii de Dermatologie Cluj-Napoca.

In anul 2015 am obtinut titlul de master in cosmetologie si dermofarmacie, sustinand lucrarea de disertatie cu titlul “Aplicatii terapeutice si estetice ale toxinei botulinice tip A”. In paralel cu pregatirea clinica, am participat la congrese, conferinte si cursuri de specialitate, la nivel national si international, in cadrul carora m-am perfectionat in ramuri ale dermatologiei precum: dermatologia clinica, dermatoscopia, dermatologia pediatrica, chirurgia dermatologica si dermatologia estetica.  Am luat parte la activitati de voluntariat si campanii de awareness privind expunerea la soare, acneea la adolescenti, preventia si detectia cancerelor de piele.

In prezent, sunt medic specialist dermatolog in cadrul cabinetului de dermatologie BrightSkin din Floresti si membru al Academiei Europene de Dermatologie si Venerologie (EADV), al Societatii Romane de Dermatologie (SRD), al Societatii Romane de Dermato-Oncologie (SRDO) si al Asociatiei Dermatologilor Transilvani (ADT).

Consider ca rolul dermatologului este de a oferi servicii medicale de calitate, personalizate si de a se stradui in permanenta sa mentina o relatie de parteneriat intre pacient si medic, astfel incat fiecare pacient sa se poata bucura de sanatatea si frumusetea pielii sale.