Florești: Drumul din nord, impracticabil! Administrația publică locală nu a fost luată prin suprindere, doar floreștenii. Comuna nu are contract de deszăpezire.

Floreștenii au avut parte de o surpriză neplăcută în această dimineață când, pentru a evita traficul de pe DN1 au ales să utilizeze drumul agrigol  din nordul comunei. Drumul era impracticabil și mulți șoferi au ales să se întoarcă … în coloana de pe DN1. Administrația publică de la Florești deși știa de vreme bună că nu are cine să se ocupe de deszăpezire nu a reușit să prevină aceste neplăceri.

În această dimineață, mediul online a fost plin de anunțuri prin care șoferii avertizau asupra faptului că pe drumul din nordul comunei nu se poate circula și mașinile se întorc.

De altfel, drumul din nord nu a fost singurul în această situație, la fel a fost și strada Tăuțului conform unei filmări realizate de un cetățean care se dădea pe gheață.

centura nord 4 centura nord 3 centura nord 2Din moment ce Consiliul Local Florești s-a întrunit în ședință de îndată nu se poate vorbi despre faptul că nu se știa că vine iarna. Mai mult, primarul comunei a spus la ședință că acesta este motivul principal pentru care a convocat Consiliul Local de îndată: pentru a demara o procedură de negociere fără anunț cât mai repede și respectiv, pentu a evita astfel de posibile situații (n.red. pe înțelesul tuturor, această procedură oferea ușor și în timp scurt contractul unei firme care să se ocupe de deszăpezire).

CL Floresti„Având în vedere faptul că cei de la Quatro Eco Salub au avut și contractul de deszăpezire, noi astăzi suntem descoperiți. Fiind descoperiți, conform legislației în vigoare nu întâmplător am convocat această ședință de îndată. Am convocat-o pentru că s-ar putea ca mâine-poimâine să ne trezim cu o ninsoare. S-ar putea ca undeva la sfârșitul săptămânii viitoare vom avea firma care să ne ofere servicii de deszăpezire, sperăm să nu nigă până atunci. Va spun de acum că dacă ninge nu vom avea cine să deszăpezească. Cine va răspunde? Vom vedea cine va răspunde”, a explicat edilul la ședința de îndată.

Conform celor declarate de primar, pentru licitația afișată pe SEAP termenul de deschidere a ofertelor a fost amânat pentru 14 decembrie, motiv pentru care Primăria Florești a demarat această procedură de negociere fără anunț (n.red. în ce privește licitația pentru salubrizare, aceasta a fost reluată pentru că niciun operator nua depus ofertă).

centura nord

centura nord 5centura nord 1Sursă foto: www.facebook.com