Cum explică directorul Liceului pentru Deficienți de Auz incidentul de aseară? Totul ar fi pornit de la o ceartă între elevi

liceul pentru deficienti de auz 3Directorul Liceului pentru Deficiențe de Auz, Zoe-Anica Piontchevici, a oferit o declarație pentru Cluj24h.ro în care a s-a declarat extrem de supărată  din cauza incidentului petrecut seara trecută însă admite că este de nepermis comportamentul supraveghetorului. 

Contactată telefonic, Zoe Piontchevici a psus că nu știe exact ce s-a petrecut seara trecută și de la ce a pornit, are doar câteva informații în urma unor discuții purtate cu supraveghetorii de noapte care apar pe imaginile apărute în mediul online:

“În mare știu ce s-a întâmplat însă exact nu știu acum pentru că nu am acces la camere pentru acum avem Evaluarea națională. Eu am convocat Consiliul de Administrație, cum se termină evaluarea să putem să evaluăm cazul și să numim o comisie pentru cercetare.”

Întrebată dacă a stat de vorbă cu cei cele două persoane adulte care îi supravegheau pe elevi și care apar pe imagini pentru a afla ce s-a întâmplat, directorul școlii a spus:

“Supraveghetorii de noapte erau pentru că era după ora opt (n.red. ora 2o,00, evenimentul s-a petrecut după ora 21,00). S-au luat la ceartă doi copii, am ințeles, dar fiecare este cu varianta lui și atunci trebuie să vedem exact și doamna a încercat să îi despartă și așa a apărut incidentul ăsta neplăcut că îs foarte suparată că mi-s dragi copiii ca ochii din cap, mai ales că erau copii cu care am și lucrat al clasă. Am fost sâmbătă și toți copii erau aici, erau ok, veseli cu telefoane cu televizoare…”

Dat fiind faptul că există deja câteva declarații din partea unor elevi care spun că fata bătută de supraveghetor ar fi stat liniștită când i s-a cerut să meargă spre dormitoare și nu ar fi înțeles ceea a enervat supraveghetorul i-a i-a aplicat un tratament inuman, directorul a fost întrebat dacă i se pare normal, indiferent de motive să adopte un astfel de comportament cu un copil bolnav.

“Nu a vrut să înțeleagă că și eu dacă le spun ceva și nu vor să înțeleagă spun că nu înțeleg nici dacă le spun “mama”, ei spun că nu înțeleg”.

Rep: Doamna supraveghetor a vorbit elevei în limbajul special pentru a se asigura că înțelege? 

“Până nu văd nu știu. Nu cred, dar asta înțeleg copiii numa că le place să stea, să se culce târziu. Fetița aceasta îi foarte deșteaptă (nred. elava bătută), înțelege, numai când nu vrea nu înțelege dar este câte un copil auzitor în fiecare clasă deci sigur era numai că probabil fetița avrut să profite, doamna dorea să își facă sarcinile că era seară să le facă baie și să-i pună la culcare probabil că de aici a apărut această neînțelegere. Mi se pare foarte normal ce spuneți, nu este normal ce a făcut supraveghetorul, aveți dreptate, așa ceva nu faci și dacă copilul cu probleme, noi avem cazuri în care copiii sunt cu probleme, ama vut cazuri dar îl lași, nu știu exact ce s-a întâmplat. Ziceau (nred. supraveghetorii de noapte) că și înainte cu o seară le-au făcut probleme, nu știu acum ce să spun dar eu am fost sâmbătă, nu era nicio problemă. Și am stat în școală până târziu”

Directorul Liceului pentru Deficienți de Auz a mai explicat  referitor la faptul că elevii au fost mutați iar accesul părinților nu a fost permis în liceu, astfel:

“Dar noi mai avem o clădire. Au luat mașa în școală și pe urmă desfășoară activitatea două ore acolo. Ai noștri copii îș non stop deci  nu-i vorba de recupare că recuperăm de zece ori. Acuma sunt în sediul unde îi grădinița acolo își desfășoară activitate. Nu am lăsat părinții că este evaluare, nu avem cum. Până la 11 sunt acolo.”

Citește și:

Video- Elev bătut de pedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz. Pedagogul strigă după elev: “Te omor!”