Amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată de Camera Deputaților

10384916_560825264040576_7262467491723221643_nPropunerea legislativă privind amnistia fiscală pentru medicii de familie, care au asigurat continuitatea asistenței medicale în centrele de permanență, în perioada ianuarie 2009 – mai 2011, a fost votată marți, 30 septembrie, de Camera Deputaților. Aceasta a fost votată de 329 dintre cei 330 de deputați prezenți.

Propunerea legislativă a fost inițiată de deputatul PSD Aurelia Cristea, împreună cu 40 de parlamentari din Grupurile parlamentare ale PSD și PNL. Propunerea legislativă prevede exonerarea de la plată a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare și funcționare pe care medicii de familie, care au asigurat continuitatea asistenței medicale în centrele de permanență, în perioada ianuarie 2009 – mai 2011, trebuie să le restituie ca urmare a deciziilor emise de casele județene de asigurări drept consecință a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii.

“Mă bucur că această propunere legislativă a fost susținută și votată de aproape toți colegii mei, indiferent de culoarea politică. Este un proiect foarte important pentru medicii de familie și pentru calitatea actului medical. Este vorba despre medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenței medicale în centrele de permanență. Prin această propunere legislativă am reparat o greșeală a guvernelor anterioare”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PSD, Aurelia Cristea.

Potrivit expunerii de motive, în urma unui audit al Curţii de Conturi, au fost constatate neconcordanţe în ceea ce priveşte plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenţă.

S-a stabilit că 1.157 de medici care şi-au desfăşurat activitatea în centrele de permanenţă în perioada ianuarie 2009 – mai 2011 să restituie sumele reprezentând cheltuieli de administrare şi funcţionare, de care au beneficiat în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate județene, la care se adaugă dobânzile de întârziere. Sumele care trebuie restituite se ridică în cazul unor medici care au efectuat gărzi întreaga perioadă, până la 20.000 – 25.000 de lei.

Guvernul a anunţat că susţine adoptarea acestei inițiative.

“CNAS a susţinut atât în cadrul obiecţiunilor şi contestaţiilor către Curtea de Conturi a României, cât şi ulterior, în cadrul acţiunilor aflate pe rolul instanţelor de judecată că plăţile efectuate de casele de asigurări de sănătate către centrele de permanenţă au fost efectuate cu respectarea Ordinului nr.1024/496/2008, în vigoare la acea dată, şi, pe cale de consecinţă, nu se impune recuperarea sumelor reprezentând plăţi aferente perioadei 2009-2010 pentru finanţarea cheltuielilor administrative efectuate de cabinetele medicilor de familie în care au fost organizate centre de permanenţă (…) Menţionăm, de asemenea, că recuperarea sumelor reţinute de Curtea de Conturi a României ar conduce la perturbarea funcţionării centrelor de permanenţă pe o perioadă remarcabilă de timp, raportat la scopul pentru care se înfiinţează şi funcţionează acestea, respectiv de a asigura accesul cetăţenilor, asiguraţi şi neasiguraţi, la asistenţa medicală primară, pilonul principal al sistemului sanitar din România. Având în vedere considerentele menţionate, Guvernul susţine adoptarea acestei iniţiative legislative”, se arată în punctul de vedere al Guvernului, semnat de premierul Victor Ponta.

Sursă foto: www.facebook.com

cluj24h.ro, TEDxCluj, reducere bilete, marius moga

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj