vineri, martie 29, 2024

Ministerul Sănătăţii infirmă zvonurile apărute în presă: Spitalul Regional de Urgenţă Cluj este o prioritate

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

BanicioiuMinisterul Sănătăţii a emis un comunicat în care au infirmat toate zvonurile conform cărora Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj nu ar mai reprezenta o prioritate pentru minister. Mai mult, în acest an va fi demarată licitaţia pentru acest proiect.

Conform comunicatului publicat de Ziar de Cluj, oficialii Ministerului Sănătăţii susţin că proiectul construirii unui spital regional la Cluj merge mai departe, iar Spitalul Regional de Urgenţă Cluj nu a fost omis de pe lista de priorităţi pe 2015.

„Spitalul Regional de Urgenta Cluj constituie o prioritate pentru Ministerul Sanatatii, in contextul in care dezvoltarea infrastructurii sanitare constituie una dintre cele mai importante directii de actiune ale institutiei. Construirea unor spitale regionale, primele dupa 1989, este si o prioritate a ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu. In repetate randuri, domnul ministru a subliniat necesitatea, dar si decizia Ministerului, de a construi trei astfel de spitale, in trei locatii: Cluj, Iasi si Craiova. Tinand cont de articolele aparute in presa locala din Cluj, subliniem ca Spitalul Regional de Urgenta Cluj nu a fost niciodata scos de pe lista cu viitoarele spitale regionale, asa cum gresit a fost inteles in urma unui articol aparut in presa centrala”, se arata in document.

De altfel, vă reamintim faptul că ministrul Nicolae Bănicioiu a fost prezent la Cluj în septembrie 2014 când a declarat foarte clar că în acest an va demara licitaţia pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

În sfârşit Spitalul Regional de Urgenţă se va face la Cluj şi asta nu pentru că este o dorinţă de-a mea ci pentru că deja a fost trecut în acordul de parteneriat şi probabil, de la începutul anului viitor se vor demara procedurile de licitaţie. Practic va fi o construcţie nouă, amenajări, dotări, echipamente, actualizarea studiului de fezabilitate. Locaţia oferită de autorităţile locale. Îmi doresc o implicare mult mai activă a autorităţilor locale. Sincer, deocamdată a făcut Bucureştiul mai mult decât au făcut ei. Evident, bănuiesc că ne va da locaţia, nu cred că se va pune problema, dar au întârziat foarte mult lucrurile, această discuţie este de 7-8 ani de zile, tot auzim că se va face un spital regional, ei bine, la anul încep lucrările pentru spitalul regional”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Întreaga declaraţie făcută de ministrul sănătăţii la Cluj poate fi urmărită AICI

 

 

Articole Noi