150 de locuri în centrele Primăriei Cluj-Napoca, la dispoziţia persoanelor fără adăpost

persoane fara adapost wwwb365ro
Foto: www.b365.ro

Primăria Cluj-Napoca a demarat o acţiune de identificare a persoanelor fără adăpost din oraş, ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică au depistat, din 30 decembrie 2014 şi până în prezent, un număr de 30 persoane fără adăpost, pe care le-au condus la centrele specializate în îngrijirea unor astfel de categorii sociale.

Precizăm faptul că Primăria Cluj-Napoca dispune în prezent de 150 de locuri pentru persoanele fără adăpost. 110 sunt disponibile în centrele Primăriei de pe străzile Dragoş Vodă şi Oaşului, dar pe lângă acestea, municipalitatea clujeană mai colaborează cu Uniunea Creştină din România, care dispune de 10 locuri în centrul de pe strada Tutunului şi cu Prison Fellowship România, care are la dispoziţie alte 30 de locuri la adăpostul de pe strada Sobarilor.

Cei fără adăpost beneficiază în aceste spaţii de cazare şi consiliere în vederea obţinerii unor drepturi de asistenţă socială, inclusiv locuri de muncă.

Articole Noi