Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestată, sâmbătă dimineaţă, de instanţa supremă, în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte.
Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă pentru celelalte trei persoane reţinute în acest dosar: Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, care au făcut parte, şi ei, din comisia care a acordat despăgubirile, şi cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuţiu, toţi acuzaţi de abuz în serviciu.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.
După aflarea deciziei instanţei, Bica a venit la arestul Poliţiei Capitalei, sâmbătă dimineaţă, cu un autoturism condus de soţul ei.
Şefa DIICOT şi celelalte persoane pentru care s-a cerut arestarea preventivă au fost libere să plece după încheierea şedinţei de judecată, când instanţa a rămas în pronunţare, întrucât le expiraseră ordonanţele de reţinere. Judecarea propunerii de arestare a durat mai mult de zece ore.
Secţia pentru procurori a CSM a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a Alinei Bica, după ce joi seară dăduse undă verde doar pentru reţinere şi arest la domiciliu în cazul şefei DIICOT.
În acelaşi dosar este urmărit penal, pentru abuz în serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, şi el membru al comisiei care a acordat despăgubirile, procurorii DNA cerând Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea acestuia.
De abuz în serviciu este acuzat şi un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar.
Citeşte continuarea pe Mediafax