Discuţii aprinse în grupul ACL din Consiliul Local Floreşti pentru deratizare

Consiliu Local Floresti 1Consiliul Local Floreşti s-a întrunit, astăzi într-o şedinţă în care au dezbătut trei proiecte înscrise pe ordinea de zi. Unul dintre ele ele se referea la rectificarea de buget pentru anul 2014. Banii alocaţi deratizări domeniului public împotriva rozătoarelor au ridicat discuţii între consilierii locali ai ACL. 

Primarul le-a explicat celor prezenţi că este invazie de şobolani şi o nouă alocare de buget este necesară pentru o nouă etapă de deratizare pe domeniul public.

Consilierii locali au spus că deratizarea de pe domeniul public nu este una benefică dacă ea nu este făcută şi în domeniile private. Discuţiile purtate fac referire la suma de bani pentru că reprezentanţii PDL o consideră prea mare.

Primarul s-a arătat deranjat de iniţiativa colegillor săi de alianţă, astfel că la un moment dat a cerut ca banii să fie şterşi de pe acest obiectiv.

„Noi suntem aici ca să drămuim banul public. Am vrea ca din banii aceia să facem şi altceva. Dacă se poate, bine, dacă nu asta este. Noi dăm banii pe şobolani. Ar trebui să facem şobolanul de aur aici”, a spus consilierul PDL, Nicu Oltean.

„Domnule primar cetăţenii vor vedea acest buget pe site şi aveţi dreptate, dacă la blocuri nu se face, atunci s-ar putea să fie parţial, bani aruncaţi asta e problema”, a spus la rândul său consilierul PDL, Coroian Ovidiu.

În discuţie intervine şi consilierul PNL, Laar Andras care spune că aparatul primarului ar trebui să facă verificări astfel încât şi zonele private să fie deratizate pentru că altfel această alocare de bani va fi inutilă.

Conform informării directorului tehnic, Florin Zanc, la deratizarea făcută ultima dată, s-au cheltuit 83.564,53 lei pentru 385.090 metri pătraţi, asta înseamnă 0,21 lei pe metru pătrat cu tot cu TVA.

Discuţiile s-au axat ulterior pe faptul că nu există atâta domeniu public în comuna Floreşti care să necesite deratizare.

„Nu este aşa valoare. Pe anul asta deratizăm 80 şi ceva de kilometri? Nu este atâta. De unde să îndepărtezi aceşti şobolani? De pe zona carosabilă de pe E60? De la oameni din curte cum îi îndepărtaţi? Ăştia îs bani aruncaţi”, a mai spus consilierul PDL Nicolae Oltean.

Consilierii au decis până la urmă că această sumă nu trebuie ştearsă, astfel că la final, proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat şi cu alocarea acestei sume.

 

 

 

 

 

cluj24h.ro, TEDxCluj, reducere bilete, marius moga

1 COMENTARIU

  1. Asa va trebuie neispravitilor, ati omorat toti caini maidanezi, acum va scarpinati in cap ce sa faceti. Sa va manance sobolanii! Nu uitati ca toate isi au rostul lor in viata.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj