Ziua Naţională fără Tutun – 19 noiembrie 2015

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
tigari
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Campania dedicată Zilei Naţionale fără Tutun se desfasoară în perioada 23 – 30 noiembrie 2015 cu sloganul „Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”. 

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Campania are ca obiective  informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor     asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

În România,  se  fumează  zilnic  peste 5  milioane de  pachete  de  ţigări,  iar  aproximativ 85% dintre pacienţii  cu  cancer  bronhopulmonar  sunt  fumători,  potrivit Societăţii  Române  de Pneumologie. Totodată  studiile  au  arătat  că 89%  dintre  fumătorii  din  ţara  noastră  şi-ar  dori  să  reducă  numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se numără:

 creșterea speranței  de viață

 scăderea  riscului producerii unui infarct miocardic

scăderea  riscului formării unei tumori cancerigene

 un mod de viață mult mai sănătos

 mai mulți bani în buzunar

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj în colaborare cu Societatea Română de Cancer Cluj vor avea în această campanie activităţi de discuţii interactive în şcoli, cu distribuţie de pliante precum şi prezentarea campaniei în şedinţele lunare ale medicilor de familie si  ale asistenţilor comunitari  din judeţ.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj