ZIUA MONDIALA A SANATATII – 7 aprilie 2015

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

sanatate pentruea.mdÎncepând cu anul 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) celebrează în data de 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii.

Tema pentru Ziua Mondială a Sănătății din anul 2015 este SIGURANȚA ALIMENTAŢIEI.

Această temă a fost aleasă întrucât bolile transmise prin alimente duc anual la decesul a 2.000.000 de persoane, dintre care o proporţie însemnată sunt copiii.

Consumul de alimente sigure, sănătoase şi hrănitoare oferă tuturor oamenilor energia de care au nevoie, pentru a se bucura de un stil de viață sănătos și activ.

Consumul de alimente proaspete sau gătite joacă un rol central în orice cultură. Alimentele pot conţine bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice care sunt responsabile pentru aproximativ 200 de boli, de la boala diareică acută şi până la cancer.

Apare un ciclu vicios între bolile digestive şi malnutriţie, ce afectează în particular sugarii, copiii mici, vârstnicii şi persoanele cu alte boli. Bolile transmise prin alimente pot influenţa dezvoltarea socio-economică prin împoovărarea sistemelor de sănătate, afectarea economiilor naţionale, a turismului şi comerţului.

Hrana poate să se contamineze în orice moment al producţiei şi distribuţiei, dar responsabilitatea primară le revine producătorilor de alimente. Un mare procentaj din incidentele în care sunt implicate bolile transmise prin alimente, este cauzat de prepararea improprie sau manipularea greşită a acestora, atât acasă, cât şi în unităţile publice sau magazine.

Nu toţi preparatorii şi consumatorii înţeleg să adopte practicile igienice de bază când cumpără, vând sau prepară alimentele, pentru a-şi proteja sănătatea personală, respectiv pe cea comunitară.

Sloganul acestei zile este: „De la fermă până în farfurie/ Mâncarea sigură să fie”   Organizatia Mondiala a Sanatatii transmite cinci mesaje cheie pentru o alimentatie sigura:

1. Păstraţi curăţenia

2. Separaţi alimentele gătite de cele crude

3. Gătiţi cât mai bine alimentele

4. Păstraţi alimentele la temperaturi sigure

5. Folosiţi surse de apă şi materii prime sigure Directia de Sanatate Publica a Judetului Cluj in colaborare cu Centrul Regional de Sanatate Publica Cluj si Societatea Romana de Cancer, cu ajutorul mediatoarelor sanitare si a asistentilor comunitari din judet, au demarat o campanie de informare in scolile din Cluj-Napoca in cadrul careia au distribuit matriale informative privind alimentatia sanatoasa.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj