Ziua mondială a persoanelor cu sindrom Down la DGASPC Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

afis 21 martie 2016Centrul Comunitar Judeţean Cluj – Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii şi Adulţi Cluj, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj vă invită să luaţi parte la activităţile organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down, sub egida mesajului ,,Fără bariere”.

Astfel, în data de 21 martie 2016, între orele 9.30 – 12.00, Centrul Comunitar Judeţean Cluj, va organiza un workshop pentru părinţi, mic dejun fără bariere, precum şi o serie de alte activităţi interactive pentru copii, urmând ca între orele 14.00 – 16.00, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj – Napoca, să se desfăşoare o manifestare de conştientizare a comunităţii clujene în contextul integrării sociale a persoanelor cu Sindrom Down.

Abordarea Centrului Comunitar Judeţean vizează îndreptarea atenţiei spre diversitate dintr-o perspectivă integratoare, în care să se dezvolte diferite mecanisme şi instrumente necesare în contextul garantării unei educaţii de calitate pentru viaţa autonomă. Astfel la Cluj, prin înfiinţarea Centrului Comunitar Judeţean, a crescut adresabilitatea şi numărul de servicii de recuperare destinate persoanelor cu Sidrom Down.

Sindromul Down este o alterare genetică, ocazionată de prezenţa celui de al treilea cromozom în perechea 21, care a fost descoperit în 1959 de către cunoscutul cercetător francez Jérôme Lejeune Down, părintele geneticii moderne.

down down 1

În prezent, la nivel mondial există peste şase milioane de persoane cu Sindrom Down. În judeţul Cluj, în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj figurează un număr de 70 de adulţi şi 94 de copii cu Sindrom Down. Statisticile la nivel naţional, evidenţiază un număr de 4420 de persoane cu Sindrom Down. Simptomele Sindromului Langdon Down variază larg de la copil la copil, în timp ce unii copii au nevoie de asistenţă medicală deosebită, alţii duc o viaţă independentă.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj