Ziua Limbii Române sărbătorită la Cluj-Napoca

cor barbati 1Cea de-a doua ediţie a Zilei Limbii Române a avut loc astăzi în Parcul Central, care la orele după-amiezii a fost arhiplin.

Clujenii care au ales s îşi petreacă duminica în Parcul Central, au avut ocazia să asiste şi la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Limbii Române. Deşi o parte dintre ei nu ştiau ce se petrece, curioşi din fire, clujenii s-au adunat repede în faţa Clădirii Casino şi au ascultat cu plăcere concertul legendarului Cor bărbătesc din Finteuşul Mare. 

„Ce concert este? O fi ceva sărbătoare, dar nu ştiu ce”, spune o mămică prezentă la eveniment. Nu a durat mult şi după prima melodie cântată, răspuns a venit: „Suntem corul bărbătesc din Finteuşul Mare şi în această seară, cu ocazia Zilei Limbii române vă vom cânta câteva melodii. Această primă melodie pe care am cântat-o a fost o melodie de Ciprian Porumbescu„, le-a spus celor prezenţi, dirijorul.

De altfel, clujenii veniţi în parc într-un număr foarte mare, s-au delectat înainte de concertul oferit de cor cu un alt scurt concert susţinut în foişor de un grup de tineri ce cântau la instrumente muzicale.

Evenimentul organiazat cu ocazia Zilei Limbii Române s-a încheiat la scurt timp după ora 21,00, când, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au fost lansate zeci de lampioane.

Proiectul a fost realizat de Asociaţia Inima Ardealului cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca şi susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

cor barbatesc 2 cor barbati finteusul mare

foisor 2 parcul central 3

parcul central 2 foisor 1

parcul central 1 cor barbati 1

 

Articole Noi