Zilele Mondiale Alzheimer marcate prin manifestări specifice

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

afis CCJ ziua alzheimer.2016 jpg (1)Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, organizează în data de 21 septembrie 2016, sub egida “Zilei Mondiale Alzheimer”, o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer și să promoveze serviciile oferite de D.G.A.S.P.C. Cluj. Desfășurată în cadrul campaniei “Amintește-ți de mine!”, acțiunea se va desfășura miercuri, 21 septembrie 2016, între orele 09:00- 16:00, în diferite locații.

În acest cadru se va organiza o campanie gratuită de testare a memoriei între orele 09:00-13:00 în Cluj-Napoca, str. Albert Einstein nr. 14, sediul Centrului Comunitar Județean- Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți, campanie ce are ca scop oferirea de informații cu privire la manifestările demenței în cadrul bolii Alzheimer precum și accentuarea importanței intervenției precoce, încă de la apariția primelor simptome. De asemenea, tot la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, între orele 12:00-16:00, va avea loc Conferința cu tema “Pacienții cu boala Alzheimer și aparținătorii lor – nevoi și resurse, abordări actuale și perspective” la care vor participa specialiști care au domeniu de interes Boala Alzheimer, precum și un workshop destinat aparținătorilor persoanelor adulte cu boala Alzheimer.

Nu în ultimul rând, proiectul inițiat anul trecut și intitulat “Cafeneaua Alzheimer” se va desfășura în acest an la Cafeneaua Art-Boutique- Cafe “Doamna T” din municipiul Cluj- Napoca, strada Napoca nr. 10, unde în intervalul orar 11:00-13:00 se va desfășura o testare gratuită a memoriei și grupuri de discuții pe problematica Alzheimer între persoane adulte cu vârsta peste 50 de ani și psihologi din cadrul Centrului Comunitar Județean Cluj.

Amintim în acest context faptul că data de 21 septembrie – Ziua Mondială Alzheimer are rolul de a ne reaminti, prin instituțiile cu atribuții în domeniu și asociațiile Alzheimer din întreaga lume, de cei care suferă de demență de tip Alzheimer sau alte forme de demență.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj