ZILELE ARTEI BIZANTINE, EDIȚIA A XIV-A. EVENIMENTE LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Afis ZAB 2018Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită în zilele de 2-3 februarie 2018 le manifestările organizate la sediul insituției în cadrul celei de a XIV-a ediții a „Zilelor Artei Bizantine”.

Vineri, 2 februarie, de la ora 18.00, va fi vernisată expoziția de artă bizantină, urmată de lansarea cărții „Arca noetică de la Alba Iulia”, a părintelui prof. Univ.Dr. Jan Nicolae și a iconografului Ioan Popa. Seara se va încheia cu un concert de muzică bizantină.
Sâmbătă, 03 februarie, de la ora 16.00, va avea loc la Muzeul Etnografic o masă rotundă cu tema „Arta de tradiție bizantină în contemporaneitate”.

 Vă prezentăm în continuare programul complet al manifestărilor:

Eveniment ce reunește o serie de manifestări dedicate redescoperirii și promovării ethosului artistic bizantin, „Zilele Artei Bizantine”, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 1-4 februarie 2018.

Organizat de Grupul de cultură și muzică bizantină „Sfântul Ioan Damaschin”, așa cum a fost gândit, evenimentul își propune să introducă participanții într-o atmosferă inedită, temeluită pe deschiderea spre orizonturile lumii bizantine, atât de puțin cunoscute contemporaneității dar, în egală măsură, atât de firesc de încadrat vieții cotidiene în cetate.

Programul evenimentului va debuta joi – 1 februarie, la Mănăstirea Florești, de la ora 21.00, unde va avea locslujba de priveghere, cu ocazia praznicului Întâmpinării Domnului. Răspunsurile la strană vor fi date de corurile de muzică bizantină PSALTIS, de la Mănăstirea Antim – București, condus de protopsaltul FLORIN LEONTE, și SF. IOAN DAMASCHIN din Cluj-Napoca, condus de protopsaltul SORIN ALBU;

În continuare, vineri – 2 februarie, începând cu ora 10.00, la Catedrala Mitropolitană, cele două coruri vor cânta la Sfânta Liturghie, iar apoi, in cea de-a doua parte a zilei, de la ora 18.00 la Muzeul Etnografic, va fi vernisatăexpoziția de artă bizantină, pregătită de membrii Grupului Sfântul Ioan Damaschin și colaboratori al acestuia. Expoziția va fi urmată de lansarea cărții „Arca noetică de la Alba Iulia”, a părintelui prof. Univ. Dr. Jan Nicolae și a iconografului Ioan Popa (ora 18.30), și de concertul de muzică bizantină susținut de cele două coruri menționate deja, la ora 19.00.

Cea de-a treia zi va debuta la Paraclisul Sfântul Stelian, unde va avea loc Sfânta Liturghie, de la ora 10.00, cu aceeași configurație a stranelor. La ora 16.00, la Muzeul Etnografic, va fi organizată o masă rotundă cu tema„Arta de tradiție bizantină în contemporaneitate”, cu următorii invitați: lect. univ. dr. Sorin Albu, pr. lect. univ. dr. Nicolae Dura, prof. univ. dr. Elena Chircev, arh. Călin Chifăr, iconograf Ioan Popa.

În ultima zi a evenimentului, duminică – 4 februarie, în cadrul Sfintei Liturghii, la Biserica Învierea Domnului, începând cu ora 10.00, răspunsurile la strană vor fi date de Corul Sf. Ioan Damaschin. Manifestarea „Zilele Artei Bizantine” se va încheia cu vernisajul expoziției de artă bizantină desfășurată la GALERIA BYZANTIA, amplasată la demisolul Bisericii Învierea Domnului, de la ora 18.00.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj