Young Audience Award, evenimentul european adus la Cluj pentru tinerii cinefili, revine cu 3 filme în premieră pentru România!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Girls in FlightÎn 6 mai, elevii clujeni pot vota, simultan cu tineri din alte 46 de orașe ale lumii, cel mai bun film dedicat publicului tânăr.

Toate filmele jurizate de-a lungul anilor în cadrul Young Audience Award (YAA) vor putea fi vizionate, în curând, și online.

Pentru al 5-lea an consecutiv, elevii clujeni pot vota câștigătorul premiului Young Audience Award (YAA), decernat de Academia Europeană de Film (EFA) celui mai bun film adresat categoriei de vârstă 12-14 ani. Clujul a făcut parte încă de la a doua ediție, în 2014, din această inițiativă, prin EducaTIFF – programul de educație cinematografică destinat elevilor.

De atunci, maratonul internațional de filme pentru copii s-a extins, iar anul acesta este programat, în 6 mai, în 46 de orașe din 36 de țări.

În această primă duminică de mai, tinerii clujeni sunt invitați la Cinema Victoria începând cu ora 10:00, pentru a deveni parte din juriul internațional YAA 2018. Rezultatele votului vor fi anunțate printr-un clip video filmat în cinema cu doi elevi – jury speakers – care vor avea rol de ambasadori ai spectatorilor clujeni. Video-ul va fi transmis către Erfurt, orașul-gazdă din Germania, iar după numărarea punctelor primite de filme de la tineri din toate țările participante, câștigătorul va fi anunțat într-o ceremonie transmisă în direct pe site-ul yaa.europeanfilmawards.eu.

Hobbyhorse RevolutionToate cele trei filme nominalizate în 2018 la YAA sunt difuzate în premieră în România. Maratonul cinefil va începe cu producția Italia-Elveția „Girl in Flight”, o călătorie înduioşătoare, înfricoşătoare şi palpitantă a unei fete de 11 ani din Toscana, care fuge de acasă şi-şi petrece două nopţi în tabăra unor rromi din Roma. O pasiune inedită a adolescenților din Finlanda este subiectul celui de-al doilea film, „Hobbyhorse Revolution”, o poveste amuzantă şi emoţionantă despre adolescenţi care-şi descoperă vocea şi talentul, călărind şi confecţionând căluţi pe băţ. La final, spectatorii îl vor cunoaște pe Ady, un băiat de 13 ani, care e trimis de unchiul său în Burkina Faso pe timpul vacanței de vară. Ady e eroul filmului „Wallay”, o producție: Franța, Burkina Faso, Qatar.

Evenimentul este deschis tuturor elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani. Accesul la eveniment este liber, cu condiția unei rezervări prealabile. Elevii clujeni se pot înscrie individual sau în grupuri școlare pe mail educatiff@tiff.ro sau la telefon 0743.307.087.

Wallay gifTot ca o premieră, imediat după finalizarea votului de la această ediție, EFA va face disponibile toate filmele nominalizate în ultimii 3 ani pe platforme de tip Video-on-Demand, informații despre accesarea lor putând fi găsite pe site-ul yaa.europeanfilmawards.eu.
*
EFA Young Audience Award | România este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), care desfășoară programul de educaţie cinematografică pentru elevi EducaTIFF în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Programul EducaTIFF are ca principal scop introducerea publicului tânăr şi foarte tânăr în lumea cinematografiei și a producției de film şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.
*
Asociația Victoria Film este partener al evenimentului, prin punerea la dispoziție a sălii Cinema Victoria.
*
Academia Europeană de Film a fost fondată în 1998 și reunește, în prezent, peste 3.000 de profesioniști din industria filmului european. Organizația are ca principal scop promovarea culturii cinematografice europene, pentru toate tipurile de audiență, inclusiv în rândul publicului foarte tânăr, cum e cazul evenimentului Young Audience Award. Acest eveniment este organizat de EFA și EFA Produsctions, cu sprijinul Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) și al Uniunii Europene, prin Creative Europe – Media Programme.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj