Weekend plin pentru polițiștii rutieri:Peste 100 de sancțiuni aplicate, 12 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare ridicate

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
masini pe drum
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

În perioada 10-12 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj- Napoca au acţionat pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere.

S-a acţionat atât în zona centrală cât şi în celelalte cartiere ale municipiului, cu precădere pe străzile Fabricii, Bulevardul Muncii, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Frunzișului, Calea Turzii.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice  peste 120 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost ridicate 12 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale,în două situații fiind depășită viteza cu peste 50 km/h.

De asemenea, au fost aplicate 28 de sancțiuni pentru opriri/staționări neregulamentare, 12 – pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. Au mai fost constatate abateri referitoare la nepurtarea centurii de siguranță, nerespectarea culorii roșii a semaforului, pătrunderea în zone cu accesul interzis, etc.

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența alcoolului, refuz prelevare mostre biologice, conducere fără permis).

EXEMPLE:

La data de 11 iunie a.c., ora 00:45, poliţiştii rutieri au depistat un tânăr de 19 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul prin Piața Unirii, din Cluj- Napoca, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 11 iunie a.c., ora 04:31, poliţiştii au depistat o femeie de 21 ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Constantin Daicovici, din Cluj-Napoca, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 12 iunie a.c., ora 01:25, poliţiştii au depistat un tânăr de 19 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu avea permis de conducere.

La unitatea medicală, tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute de Codul penal.

Poliţiştii vor continua acțiunile pentru a-i determina pe  participanţii la trafic,  principala verigă în lanţul realizării siguranţei rutiere, să adopte un comportament responsabil şi  să respecte regulile de circulaţie.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj