USAMV a inaugurat Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Usamv 4Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca a inaugurat astăzi, Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei.

Investiţia a fost cofinanţată prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa Prioritară 2.

La evenimentul de inaugurare, au luat parte: Dacian Cioloş, Prim-ministru al Guvernului României, Mircea Dumitru, Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Achim Irimescu, Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Curaj, Director U.E.F.I.S.C.D.I. și fost ministru al educației și cercetării, Sorin Cîmpeanu, Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor și fost ministru al educației și cercetării, Gheorghe Sin – Preşedintele ASAS “Gheorghe Ionescu Şişeşti”, Emil Boc, Primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Ioan Vușcan, Prefect Jud. Cluj şi Cătălin Ovidiu Baba, fost ministru al educației și cercetării, care vor inaugura într-un cadru festiv noul institut al USAMV Cluj-Napoca.

Usamv 9După momentul tăierii panglicii, cu toții au fost primiți în amfiteatru pentru o prezentare a priectului. După prezentare si după ce mai multe oficialități au luat cuvântul, invitații au vizitat clădirea institutului. Invitații de onoare au primit câte o diplomă și o medalie.

Prin acest proiect, USAMV Cluj Napoca dispune acum  de un institut de cercetare modern, cu spaţii dedicate principalelor domenii horticole, care să poată găzdui activităţi diversificate de cercetare la standarde moderne, organizarea de conferinţe, participarea la activităţi şi evenimente naţionale şi internaţionale pe teme de cercetare. Dotarea institutului cu echipamente şi tehnică de înaltă clasă, care răspunde standardelor naţionale şi internaţionale în domeniu, are o contribuție importantă la creșterea capacității de cercetare a USAMV Cluj Napoca, prin dezvoltarea infrastructurii de CD şi atragerea de tineri şi de specialişti de înaltă calificare.

Laborator usamvInstitutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafaţă desfăşurată de 9.732,70 mp, este cel mai mare institut de acest profil din țară. Structura sa, dispusă pe 4 etaje, cuprinde 46 de laboratoare de cercetare, 23 spaţii depozitare care deservesc în mod direct aceste laboratoare, 35 de birouri ale cercetătorilor – mici laboratoare de diseminare şi prelucrare date, o sală de conferinţe pentru diseminarea rezultatelor cercetării, biblioteca şi baza de date, un centru de valorificare a cercetării, sere interioare pentru cercetare aplicată, precum și alte spaţii tehnice şi administrative necesare funcționării.
Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt studenţii, masteranzii, doctoranzii, postdoctoranzii, actualii şi viitorii cercetători ştiinţifici din USAMV Cluj Napoca, precum şi cadrele didactice ale USAMV Cluj Napoca, dar și alți cercetători, din ţară sau din străinătate, participanţi la programele de cercetare derulate în cadrul unor proiecte naţionale și internaţionale, fermierii și intreprinderile de profil, în calitate de beneficiari ai consultanţei şi rezultatelor cercetărilor (reţete, control calitate, monitorizare activitate etc), institutele și staţiunile de cercetare cu profil horticol, care vor avea în USAMV Cluj Napoca un permanent partener, deschis la diverse colaborări, determinări etc.

 
Usamv 9laboratorLaborator 5usamv7ciolos 5amfiteatruusamvCiolos 2Premiere ciolosciolos la usamvmicroscopciolos la usamv 1Cluj24h.roAndreicutusamv 1Usamv 4usamv 5usamv 7usamv 8Usamv 10Usamv 11

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj