UPDATE: Floreşti: Cetăţenii de pe Uruşagului exasperaţi de zgomotul de pe un şantier. Se lucrează şi noaptea.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

urusagului 2Mai mulţi cetăţeni de pe strada Uruşagului din comuna Floreşti sunt deranjaţi de gălăgia produsă pe unul dintre şantierele din apropierea caselor lor. Noaptea trecută, mai mulţi oameni au ieşit în stradă, au chemat poliţia dar se pare că problema lor nu este rezolvată. Revoltele au ajuns în mediul online unde discuţiile sunt destul de aprinse.

Mai exact locuitorii din blocurile din apropierea şantierului susţin că muncitorii lucrează chiar şi noaptea fără să le pese că îi deranjează pe cei care dorm. Ba mai mult, unii dintre ei au copii mici şi spun că nu există nici ora de linişte şi nu îşi pot pune copiii la somn în timpul zilei.

„E inadmisibil ce se întâmplă în Floreştiul ăsta. Pe lângă faptul că se construieşte haotic, după bunul plac al fiecăruia, au şi nesimţirea ca la ora 00.00 să toarne betoane!!! Nu contează ore de linişte!!! Nu contează că sunt copii care trebuie să doarmă……locuim pe Str Uruşagului, unde se construieşte un bloc P+2E+Etj retras cică, asa se zice mai nou, mansardă e prea mică să se poată finaliza blocul, iar la ora 00.00 vin cifele cu beton, una pleacă alta vine, s-a făcut sesizare la Poliţie, a venit şi aceasta şi cică „nu le putem face nimic:-) . Dacă am ajuns ca nici cei din Poliţie să nu poată face nimic …atunci nu am ce să mai zic. Păcat că şi respectul faţă de semeni se pierde, nu mai zic de bunul simţ!!”, a scris unul dintre cetăţeni în mediul online.

urusagului 4De altfel, locuitorii din zonă ne-au mărturisit că într-adevăr poliţiştii nu au făcut decât să dea cel mult un avertisment şi că păreau oarecum să proteje pe cineva. Şi este de crezut acest lucru mai ales că există Legea privind tulburarea linistii publice, despre care se pare că poliţiştii n-au ştiut, Legea 61/1991 (r3) din 27/09/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, unde sunt prevăzute şi sancţiunile.

Oamenii ieşit după ora 00,00 în stradă au făcut fotografii la faţa locului în care se vede foarte clar că muncitorii îşi văd liniştiţi de treabă, de parcă poliţiştii ar fi acolo să îi apere pe ei de locuitori, nu drepturile locuitorilor.

O solicitare cu privire la acest subiect a fost deja transmisă şi către primăria comunei Floreşti, asta pentru că la faţa locului au fost prezenţi reprezentanţii Poliţiei Locale Floreşti. De asemenea, a fost contactată telefonic şi persoana desemnată prin HCL să păstreze relaţia cu presa, doamna Sorina Tanţău pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că a fost transimă o solicitare la care dorim să primim şi un răspuns. Imediat ce vom primi un răspuns îl vom aduce la cunoştinţa cititorilor.

solicitare urusagului

UPDATE 13.40: Primăria comunei Floreşti încă refuză să înregistreze şi să răspundă publicaţiei Cluj24h.ro şi face comunicate de presă din solicitările redacţiei. Prin urmare, în urma solicitării noastre a fost transmis un comunicat de presă.

În  cursul  serii  de  ieri,  mai  mulţi  floreşteni  din  zona  străzii Uruşagului au apelat Poliţia Locală reclamând tulburarea liniştii şi ordinii publice. În fapt, în zonă, după ora 22.00 se turna o placă de beton la un imobil în construcţie. Echipajul Poliţiei Locale s-a deplasat la faţa locului, unde a constat veridicitatea celor afirmate de cetăţeni şi a dispus luarea măsurilor  legale,  adică amendarea persoanei juridice care  construia,  înbaza  Legii  61/1991,  pentru  sancţionarea  faptelor  de  încălcare  a  unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (Art. 2, alin 26 şiArt 3, Alin 1, lit c – tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00–8,00 şi 13,00–14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau  prin  folosirea  oricărui  aparat,  obiect  ori  instrument  muzical  la intensitate  mare în  localurile  sau  în  sediile  persoanelor  juridice,  în locuinţele  persoanelor  fizice  sau  în  oricare  alt  loc din  imobile  cu destinaţia  de  locuinţe  ori  situat  în  imediata  vecinătate  a  acestora). Contravenientul a motivat că a întâmpinat defecţiuni tehnice, iar procesul tehnologic nu permitea întreruperea operaţiunii. A  fost  o  situaţie  neplăcută,  iar  cei  vinovaţi  au  suportat consecinţele. Constructorii trebuie să înţeleagă că în Floreşti nu se mai construieşte cu nerespectarea normelor legale în  acest sens. Floreştenii trebuie să sesizeze aceste cazuri la Poliţia Locală şi îi felicit pe această cale pe cei care au făcut-o. Fără ajutorul lor nu putem fi omniprezenţi”, au spus reprezentanţii Primăriei Floreşti.

 

Ei bine acest lucru este contrazis de către cetăţenii care noaptea trecută, după ora 00,00 se aflau la faţa locului şi care susţin că poliţiştii nu au dat amendă ci doar avertisment. Se pare că Primăria comunei Floreşti a închis ochii până la solicitarea transmisă de Cluj24h.ro şi până la publicarea articolului în urma căruia au aflat şi care lege a fost încălcată precum şi ce sancţiuni prevede ea.

urusagului urusagului 1

urusagului 3 urusagului 5

 

 

 

2 COMENTARII

  1. EXACT ASA.. D.N.A. CAND AJUNGI IN COMUNA FLORESTI CLUJ?? AICI MAFIOTII DIN IMOBILIARE FAC FRAUDE PESTE FRAUDE!

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj