UNICEF a deschis la Cluj-Napoca un centru pentru adolescenţi. Cum îi va ajuta pe tineri acest centru?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

plimbare tineriTinerii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani care se confruntă cu diferite probleme vor putea apela la ajutorul membrilor Centrului de Tineret ce a fost amenajat la Cluj-Napoca pe strada I.C. Brătianu.

Mai exact, acest centru care se va ocupa de problemele specifice tinerilor, adolescenţilor a fost deschis de UNICEF în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Medicală şi Socială Cluj şi ALIAT.

Acest proiect va fi implementat pe o durată de trei ani şi îşi propune să ajute la rezolvarea problemelor cu care se confruntă în special tineri din zone urbane dezavantajate precum şi la integrarea lor în societate şi aici ne referim la probleme ce încep de la situaţia şcolară până la consum de alcool sau chiar droguri, naşterea înainte de vârsta de 18 ani, etc.

În cadrul acestui proiect, Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziţie spaţiul de pe strada I.C.Brătianu nr.45, unde conform informaţiilor iniţiatorilor proiectului, în primul an 2000 de tineri vor fi informaţi, alţi 1000 vor benefia de oportunităţi de dezvoltare. 40 de profesionişti vor participa la cursuri de formare alături de tineri, iar aproximativ 5000 de adolescenţi vor beneficia de ajutorul centrului.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că acest centru reprezintă o sursă importantă pentru tinerii clujeni de a fi consiliaţi şi ajutaţi în problemele cu care se confruntă.

„Deschiderea Centrului de resurse pentru adolescenţi în acest an, în care Clujul este Capitala Europeană a Tineretului ne oferă oportunitatea de a diversifica domeniile în care comunitatea noastră acordă atenţie şi servicii speciale tinerilor clujeni. Educaţia, informarea şi prevenirea sunt elemente-cheie în a ajuta tinerii să lupte cu tentaţiile şi pericolele societăţii contemporane şi, în acest sens este extraordinar să le putem pune adolescenţilor noştri la dispoziţie un spaţiu, specialişti şi programe dedicate” a declarat dl. Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca.

Acest proiect va fi implementat şi în alte patru oraşe din ţară precum: Iaşi, Constanţa, Bucureşti şi Bacău, iar până acum au fost investi aproximativ 30.000 de dolari, urmând ca în fiecare an UNICEF alături de Primăria Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Medicală şi Socială Cluj şi ALIAT să susţină financiar proiectul astfel încât centrul să funcţioneze în bune condiţii.

„Mă bucur că inaugurăm acest proiect demonstrativ la Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului în 2015. Este un semnal că adolescenţii sunt o prioritate atât pentru autorităţile de la nivel central şi local din România, dar şi de la nivel european. Totodată, este o recunoaştere a faptului că autorităţile din Cluj-Napoca au capacitatea şi dorinţa de a oferi sprijin adolescenţilor aflaţi în situaţii de risc prin asigurarea accesului la serviciile integrate de care au nevoie pentru a se putea dezvolta la potenţialul lor maxim”, a declarat dna. Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Conform datelor Institutul Naţional de Statistică, în 2013, 1.723.244 de persoane aveau vârsta cuprinsă între 10-18 ani, reprezentând aproximativ 9% din volumul total al populaţiei. Evidenţele indică vulnerabilităţile multiple pe care adolescenţii le întâmpină în această perioadă de dezvoltare. România se află în primele locuri din UE la numărul de naşteri înregistrate în această categorie de vârstă, unul din zece copii fiind născut de o adolescentă cu vârsta între 15 şi 19 ani. Obezitatea, sedentarismul, consumul de alcool şi tutun de la vârste mici sunt în creştere, iar 10% din adolescenţii aflaţi la vârsta de 16 ani au consumat cel puţin o dată substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. În anii 2010-2011 şi 2011-2012, aproximativ 19% dintre copiii cu vârste între 15-18 ani nu erau cuprinşi în sistemul educaţional, contribuind astfel la creşterea în timp a şomajului în rândul tinerilor. România se află pe primul loc în UE la procentul de adolescenţi şi tineri cu vârste cuprinse între 15-24 ani, 17.4%, care nu sunt nici în sistemul educaţional, nici într-o formă de pregătire profesională şi fără un loc de muncă.

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj