Un tramvai pictat de artista Ocu, circulă de astăzi pe străzile din Municipiul Cluj-Napoca

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

tramvai 1Joi, 08.12.2016, a intrat în circulație tramvaiul pictat de catre artista Ocu, în cadrul proiectului “tramvaie colorate”, câștigat la Com’on Cluj 2016 de către artiștii de la spațiul “Launloc”-Kero și Ocu, împreună cu Muzeul pietonilor, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și CTP.

Tinerii artiști propun un proiect masiv de reîmprospătare vizuală a tramvaielor vechi din Cluj-Napoca prin artă. Iteresați de bunăstarea întregului oraș, artiștii transformă tramvaiele într-o galerie pe roți. Inițiativa face creația artistică contemporană accesibilă pentru un public foarte larg datorită traseului parcurs de tramvaie zilnic.

“Prin această inițiativă punem la dispoziția populației clujene opere de artă accesibile tuturor claselor sociale; arta este o necesitate nu un lux! Pe de altă parte proiectul nostru reprezintă un „short-cut la cultura”. ”- Muzeul Pietonilor.

tramvai 2 ocu

„Lucrările mele fac trimitere la automatismele mentale, bine înfipte în creier, pe care le considerăm ale noastre, dar ele sunt defapt niște „normalități” impuse de societate! Constientizând această realitate, încerc să nu îmi pun singură limite, experimentând diferite medii pentru a gasi cel mai potrivit mod de exprimare.

Prin arta mea, redau pattern-uri care abstractizează modelele sociale pornind de la cele de bază până la cele mai complexe, în care societatea se încadrează perfect. Chiar dacă încercăm să gândim „outside the box”, intrăm doar într-un „box” puțin mai mare. Practic există o cutie pentru fiecare tip de mentalitate. Consider că e necesar să ne acordăm atenție nouă înșine, să ne destașăm de ce se întâmplă în exterior și sa ne acceptăm propria ființă, fără feedback-uri. Lucrările reflectă privitorul – la propriu sau la figurat,- și îi îndreaptă atenția spre cunoașterea de sine și acceptare. “ – Ocu

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj