Un medic important de la Cluj cere demisia ministrului sanatatii : „Cine sunteti Dumneavoastra Domnule Ministru?”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
dan nicolau
Sursa Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Este șeful Secției de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”din Cluj-Napocasi chiar daca se apropie de pensionare, vrea ca altii sa duca mai departe cele invatate de el mai ales ca foarte multi il cunosc ca fiind singurul medic din Romania care cu ajutorul unui laser performant opereaza mestaze pulmonare. Medicul Dan Mihail Nicolau, vrea sa ii ajute in continuare pe cei care au nevoie insa a fost dezamagit de acutualul ministru al Sanatatii, tehnocratul Patriciu Achimas-Cadariu si ii cere demisia de onoare.

Dan Mihail Nicolau spune ca mesajul postat pe un site de socializare vine in urma unei intamplari. Acesta ar fi vrut sa stea de vorba cu ministrul santatii insa nu a fost primit.

„In 2-3 luni fac varsta de pensionare si nu mi se mai acorda prelungire ca sa am timp sa formez pe alti medici in aceste tehnici, iar ca sa trec in privat nu este solutie pentru pacienti. O operatie costa 15-20000 euro pe cand in sistemul de stat e gratis, adica beneficiaza orice platitor de asigurare de sanatate. Vroiam sa-i prezint si sa discutam despre cum rezolvam problema bolnavilor de cancer care au nevoie de operatiile pe care le fac. A refuzat asociatia bolnavilor de cancer, i-au solicitat intrevedere si i-a refuzat, tocmai cei care au adunat 140000 euro ca sa am cel mai performant aparat cu care sa-i operez„, ne-a explicat medicul Dan Mihail Nicolau.

Si pe buna dreptate revolta medicului clujean a ajuns in mediul online, fiind chiar sustinut si starnind si revolta altora vazand ca ministrul sanatatii nu da curs invitatiei colegului sau.

Cine sunteti Dumneavoastra Domnule Ministru?

Cine sunteti Dumneavoastra Domnule Ministru sa va permiteti sa nu vorbiti cu contribuabilii care va platesc pentru a le asigura un confort la sanatate si de a asigura satisfactia pacientilor si a corpului medical ?
Cine sunteti Domnule Ministru ca sa ma puneti in situatia de a cere scuze prietenilor, cunostintelor si celor care ma citesc pentru faptul ca v-am girat ca bonitate si profesionalism?
Am sustinut numirea Dumneavoastra fiind clujean angrenat in sistemul de sanatate din 1975, cunoscandu-va bine parintii onorabili, profesionisti cinstiti si performanti a caror moralitate nu poate sa fie pusa la indoiala.
Acum trebuie sa recunosc greseala de gandire pe care am comis-o si imi cer scuze tuturor celor pe care i-am indus in eroare.
Va intreb din nou. Cine sunteti Dumneavoastra Domnule Ministru ca sa refuzati discutiile cu sindicatele din sanatate, cu oraganizatiile pacientilor, cu oamenii din sistem?
Am incercat sa intru in legatura cu Dumneavoastra nu pentru a va cere o favoare de timp pentru o cafea ci pentru a va semnala cateva nevoi ale sistemului a caror corectie va revin ca si sarcina.
Domnule Ministru. Dumneavoastra aveti obligatia de a asculta pe cei care va platesc pentru a asigura un sistem de sanatate performant si nu pentru o judecata a contribuabilului venita ca din partea unui extraterestru care constata ca cetatenii romani beneficiaza de o asistenta medicala mai buna decit o merita.
Cine sunteti Dumneavoastra? Imi permit sa va intreb deoarece profesional am luat primariatul cu media 10 in concurs unic pe tara in Bucuresti si nu pe plan local. Am reusit sa imaginez tehnici chirurgicale citate in World Journal of Surgery, tehnici care se practica in diferite tari din lume. Imi permit sa va critic din pozitia celui care a reusit organizarea in Cluj-Napoca a unui congres anual, ordinar, al unei societati europene ( 2006 Congresul anual al Societatii Europene de Chirurgie Toracica, Cluj-Napoca, Romania). Imi permit sa va critic pentru ca am obtinut brevet de inventie pentru o proteza valvulara cardiaca ( 1992). Imi permit sa va critic fiindca am introdus in Romania chirurgia laser a metastazelor pulmonare multiple, Cluj-Napoca si Romania fiind printre putinele tari din lume unde se practica curent aceste procedee chirurgicale.
Pentru toate acestea imi permit sa va intreb cine sunteti si ce ati reaalizat?
Va intreb, Domnule Ministru in calitate de tehnocrat, ce ati produs progresiv pentru sistemul de sanatate si fac o paralela intre Dummeavoastra si mentorul pe care il aveti, onorabilul si respectatul Prof.Dr.Irimie., omul care a refuzat demnitati pentru a pune la punct Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.
Va sugerez Domnule Ministru in calitate de coleg mai varstnic sa va priviti in oglinda si sa aveti curajul sa va asumati lipsurile manageriale necesare functiunii pe care v-ati asumato si va rog sa iesiti in fata natiunii si sa va cereti scuze pentru infatuarea si aroganta cu care ati jignit contribuabilii pe care trebuie sa-i serviti si nu sa-i umiliti.
Astept un gest de onoare si demnitate din partea Dumneavoastra sub numele de DEMISIE, si-a scris medicul clujean Dan Mihail Nicolau pe pagina unui site de socializare.

6 COMENTARII

  1. Iata ca strada a facut strada pentru a instala un guvern de tehnocrati sau tehno-ceva in urma unei tragedii unde au decedat 63 de tineri si multi altii grav raniti. Au iesit , urgent mobilizati. Unii se numesc #unitisalvam. S-au unit si au .. ” salvat”. Am mai spus si repet, mor mii de persoane de toate varstele, batrani, tineri, copii, datorita sistemului de sanatate defectuos, adica subfinantat si mult prea birocratic, corupt, si strada NU se UNESTE ca sa SALVEZE. Chiar daca avem medici foarte bine pregatiti dar care multi aleg calea occidentului, in Romania mori cu zile. Cei care aleg sa ramână pentru un salariu de mizerie si cu o viata pe care nu mi-as dorio (garzi, urgente, mortalitati, suferinte, stres, birocratie, iata aici … ). Ministrul sanatatii tehnocrat fiind probabil nu se vede cu nimeni, nu discuta cu oamenii ci poate cu … tehnologia, eu stiu?! cu roboti si alte manevre. Poate ca nu vede de sanatatea oamenilor ci de „sanatatea strungurilor” sau a trotuarele, poate a strazilor pentru cei care iau adus la guvernare din strada, repede mobilizati, in mod foarte suspect, imediat dupa tragedia de la #colectiv. Dumnezeu sa dea liniste victimelor atat celor de la clubul Colectiv precum si a celor din sistemul de sanatate din Romania, apoi sa ne dea si noua intelepciune sa nu mai fim usor dusi de nas, nici ca membri de partid nici ca membrii ai societatii civile, sau strada. Ce frumos ar fi sa nu mai aveam ocazia de astfel de discutii, comentarii negative. Oamenii au uitat sa iubeasca dincolo de puterea politica si banii. Toti cauta oportunitati, inclusiv cei din strada se bat pentru microfoane.

  2. Inca o poveste de groaza, un guvern care se pricepe si la oierit, si la sanatate publica dar nu pentru oameni. Iata ca strada a facut strada pentru a instala un guvern de tehnocrati sau tehno-ceva in urma unei tragedii unde au decedat 63 de tineri si multi altii grav raniti. Ca din pusca au iesit , urgent mobilizati. Cine i-a mobilizat, prin cine si cum de au raspuns? Unii se numesc #unitisalvam. S-au unit si au .. ” salvat”. Am mai spus si repet, mor mii de persoane de toate varstele, batrani, tineri, copii, datorita sistemului de sanatate defectuos, adica subfinantat si mult prea birocratic, corupt, si strada NU se UNESTE ca sa SALVEZE. Chiar daca avem medici foarte bine pregatiti dar care multi aleg calea occidentului, in Romania mori cu zile. Cei care aleg sa ramână pentru un salariu de mizerie si cu o viata pe care nu mi-as dori-o (garzi, urgente, mortalitati, suferinte, stres, birocratie, iata aici … ). Ministrul sanatatii tehnocrat fiind probabil nu se vede cu nimeni, nu discuta cu oamenii ci poate cu … tehnologia, eu stiu?! cu roboti si alte manevre. Poate ca nu vede de sanatatea oamenilor ci de „sanatatea strungurilor” sau a trotuarele, poate a strazilor pentru cei care i-au adus la guvernare din strada, repede mobilizati, in mod foarte suspect, imediat dupa tragedia de la #colectiv. Dumnezeu sa dea liniste victimelor atat celor de la clubul Colectiv precum si a celor din sistemul de sanatate din Romania, apoi sa ne dea si noua intelepciune sa nu mai fim usor dusi de nas, nici ca membri de partid nici ca membrii ai societatii civile, sau strada. Ce frumos ar fi sa nu mai aveam ocazia de astfel de discutii, comentarii negative. Oamenii au uitat sa iubeasca dincolo de puterea politica si banii. Toti cauta oportunitati, inclusiv cei din strada se bat pentru microfoane. #adriantoader

  3. Domnule ministru,
    Eu am 42 de ani de munca, sotul meu are 46 de ani de munca, fiul meu are 16 ani de munca, nora mea are 16 ani de munca, fratele meu are 41 de ani de munca. Ma refer la cei mai apropiati membrii ai familiei de care stiu exact cum stau lucrurile. In toti acesti ani au cotizat la sanatate atat cat le-a oprit STATUL, fara comentarii sau tocmire. Din toti cei citati mai sus doar eu am beneficiat de asistenta medicala. Ceilalti in toti acesti ani nu au avut si nu au probleme de sanatate. Unde sunt banii lor cu care au cotizat? Si daca eu am avut nevoie de medici, am platit medicamente, analize, investigatii, etc., fiind internata in spital. Nu era normal ca acesti bani sa fie depusi intr-un cont la care sa ai acces atunci cand tu sau un membru al familiei are nevoie? Unde sunt banii acestor oameni care au cotizat si nu au beneficiat niciodata de asistenta medicala?

    • Ne cerem scuze ca moderarea comentariilor a durat mai mult. De site se ocupa un singur jurnalist si se poate intampla asta. Toate comentariile fie pro sau contra sunt postate dar sa nu intreaca masura bunului simt si sa nu contina cuvinte urate. Va multumim ca ne cititi.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj