Un fost viceprimar de la Apahida a uitat pentru câteva luni să treacă în declarația de avere o casă și o mașină.

Un fost viceprimar din comuna Apahida a omis la începutul anului să își treacă în declarația de avere o casă și o mașină. La sfârșit de mandat, după câteva luni și-a amintit că are niște bunuri ce trebuie trecute în declarația de avere. 

Mai exact, este vorba despre actualul consilier local PNL, Păcurar Călin care a fost și viceprimar. În februarie 2016, Călin Păcurar a fost ales viceprimar de către Consiliul Local Apahida (era tot consilier local și atunci). Și-a depus ulterior, în martie 2016, declarația de avere și cea de interese (acestea sunt afișate pe site-ul Primăriei Apahida).  Mai menționăm aici, că domnul Păcurar, fiind ales în Consiliul Local pentru funcția de viceprimar,  și-a mai depus în luna iunie 2016 declarația de consilier local și nici acolo nu avea trecute toate bunurile. Nimic greșit în asta. Mai jos, declarația de avere postată pe site-ul instituției.

declaratie vice declaratie vice 1declaratie vice 2 declaratie vice 3

Așa că, după câteva luni, de la prima declarație depusă, la sfârșit de mandat căci în iunie 2016 au avut loc alegeri locale, Călin Păcurar și-a depus declarația de avere ( și acum vorbim de mandatul de viceprimar pentru că declarația de avere a consilierului local a rămas la fel. Depusă la 15 iunie 2016). Cu toate că întreaga poveste s-a petrecut în prima jumătate a anului 2016, domnul consilier și-a amintit brusc că are o casă și o mașină pe care nu le-a trecut în declarația depusă la începutul anului. O adevărată enigmă declarațiile de avere ale domnului Păcurar.

Nici nu e de mirare, casa nu are decât 489 de metri pătrați și este dobândită prin donație de către fiica sa. Totodată, și-a mai amintit și de o mașină Toyota RAV 4, deși aceste bunuri au fost, conform spuselor sale, dobândite în 2015. Deci ele ar fi trebuit să se regăsească și în declarația de la începutul anului 2016.

declaratie pacurardeclaratie pacurar 1declaratie pacurar 2

 declaratie pacurar 3

Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere, consilierul PNL, Păcurar Călin și-a ieșit din fire și a început să țipe, deranjat fiind de faptul că a fost întrebat cărui motiv se datorează aceste mdoficări în declarația de avere daca totul se petrece la o diferență de câteva luni și mai ales dacă aceste bunuri le avea și în 2015. Normal era ca ele să se afle în declarația de avere, conform legii.

12593507_1561530367500081_4953198825064558975_o„Nu este casa mea. Este casa fiicei, o donație făcută de către părinții mei în 2015. Mașina este cumpărată din 2015, cred. Nu mai știu sigur. Și dacă nu le-am trecut care e problema? Ce îmi faci tu anchetă?Încep să mă supăr, ești organ competent să îmi faci anchetă? Din punctul meu de vedere nu ești abilitată să faci tu anchetă pe decalarațiile mele de avere. Îmi asum ce am scris. Scriu ce vreau eu în declarație”, a declarat, deranjat consilierul local, Călin Păcurar.

Nu, un jurnalist nu este organ competent pentru a efectua astfel de anchete și nici nu poate trage la răspundere pe cel care încalcă legea, însă nu este responsabil nici pentru ceea ce este specificat în lege căci n-a facut-o jurnalistul. Dar cu siguranță trebuie respectată de cei care se află sub incidența legii respective.

LEGEA Nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, TITLUL III Sancţiuni, ART. 28 Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal.

Sursă foto principal: www.facebook.com

Articole Noi