Un consilier local din Apahida cercetat de ANI pentru conflict de interese. Consilierul spune că lucrurile s-au lămurit.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

aniAgenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul a zece aleși locali (trei primari, doi viceprimari și cinci consilieri locali). În listă se numără şi un consilier local din Apahida, jud. Cluj. 

Conform celor de la ANI, Buiga Traian Ovidiu (consilier local din partea PSD), este cercetat pentru conflict de interese administrativ pentru că în perioada exercitãrii mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului local Apahida din data de 31 ianuarie 2013 privind acordarea unui sprijin financiar Clubului Sportiv Someșul 2010 Apahida (club sportiv în cadrul căruia deține calitatea de membru fondator și funcția de președinte, iar soția acestuia deține calitatea de membru fondator și funcția de secretar) semnând de asemenea și raportul de avizare al proiectului de hotărâre privind acordarea unui sprijin clubului sportiv.

Reprezentanţii ANI susţin că acesta a încălcat dispozițiile art. 46, alin. (1) și (2) din Legea nr. 215/2011, dispozițiile art.  75, lit. a)  și art. 77, alin. (1) și (2)  din Legea nr. 393/2004.

Pe de altă parte, consilierul local susţine că totul a fost o neînţelegere şi că problema a fost rezolvată. El nu a participat la acel vot iar în procesul verbal al sedinţei a fost consemnat cum că ar fi votat acel proiect.

„Eu nu am participat la vot. A fost o greşeală de redactare. Cei care au redactat procesul verbal la acea şedinţă au înlocuit persoana mea de la cele care s-au abţinut de la vot cu o persoană care a votat „pentru”. În şedinţa următoare, persoana care a votat „pentru” a recunoscut că într-adevăr nu s-a abţinut şi eu am fost care s-a abţinut atunci cum era şi normal.  Eroarea s-a îndreptat la următoarea şedinţă şi a fost comunicat şi celor de la ANI. La ei cercetările pot dura, dar acum nu se ştie ce reclamaţii s-au mai pentru a încerca să  îi ţină pe unii care au funcţii publice la colţ. Eu nu sunt o persoană pe care să o ţină la colţ. Nu, această problemă s-a lămurit, am toată corespondenţa cu ei, cercetarea nu s-a terminat. Acel sprijin s-a acordat fără votul meu, în baza legii, au fost de atunci şi controale de la Curtea de Conturi, a fost o eroare intenţionată şi de acolo a început toată povestea. Ştiţi că pe vremea aia eram numărul 2 în PSD şi l-am susţinut foarte mult pe domnul primar, de acolo mi se trage toată povestea”, a declarat pentru Cluj24h.ro Buiga Ovidiu, consilier local.

Întreaga listă a celor cercetaţi de ANI poate fi consultată AICI

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj