Un consilier local: „Clujul are nevoie de un regulament cromatic”

clujul de sus 2Consilierul local din partea PNL, Bîldea Ioan susţine că judeţul Cluj are nevoie de un regulament de identitate cromatică a clădirilor, deoarece Capitala Transilvaniei suferă mult la capitolul imagine urbană.

„Aspectul cromatic al fațadelor clădirilor din centrul istoric sau a construcțiilor din cartierele vechi sau noi lasă de dorit. În condițiile în care în legislația românească nu se face referire la paletele de culori permise și interzise, experimentele cromatice ale administrațiilor locale duc, în mare parte, la disconfort vizual. Lipsa unei abordări unitare și a unor reguli clare a dus la situația actuală în care oricine poate constata neconcordanțele cromatice începând cu fațadele clădirilor din zona centrală, protejată, până la fațadele blocurilor din cartierele noi construite sau ale celor vechi, reabilitate. În condițiile în care municipalitatea clujeană a promis în urmă cu un an de zile că peste 100 de clădiri din centrul istoric vor avea fațadele refăcute în anul 2014, iar până în 2018 se va ajunge la 1.000, un astfel de regulament devine cu atât mai necesar. O singură administrație locală din țară a inițiat și aprobat în consiliul local un astfel de regulament, respectiv municipiul Timișoara”, a spus consilierul local.

Drept urmare acesta solicită „domnului primar ca, în calitate de președinte al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, să dispună subcomisiei de estetică urbană să formuleze un punct de vedere cu privire la oportunitatea unui astfel de regulament și la nivelul municipiului Cluj-Napoca”.

Articole Noi