U Cluj a învins CFR Cluj. Va juca în finala Cupei României după 50 de ani

408232_408232_Dorinel_U_ClujUn meci important a avut loc seara trecută pe Cluj Arena. U Cluj vs. CFR Cluj. Universitatea Cluj a învins în returul semifinalei Cupei României în faţa celor de la CFR Cluj.

Peste 10.000 de oameni au facut spectacol pe Cluj Arena, la derby-ul Universitatea Cluj – CFR Cluj, din returul semifinalelor Cupei României.

După 0-0 în turul din Gruia, prima ocazie a venit abia în minutul 37 – execuţia lui Gravenberch a fost însă reţinută de Mincă. În rest, cele două echipe s-au bătut mai mult la mijlocul terenului, dar fără realizări deosebite. În Liga 1, Universitatea nu a marcat niciun gol în acest an, în timp ce oamenii lui Trică au punctat o singură dată în 2015, în meciul pierdut cu Viitorul, scor 1-2.

În partea secundă, CFR a trecut pe lângă gol, la șutul lui Păun, iar la poarta cealaltă, acelaşi Gravenberch a nimerit plasa laterală. Apoi, mingea trimisă tot de el a ocolit de puțin poarta oaspeților. Previzibil după cum s-a jucat, Universitatea și CFR au intrat în prelungiri.

Cea mai mare ocazie a meciului a venit în a doua repriză suplimentară. Mengolo a trimis puţin pe lângă poarta lui Mincă, după o gafă comisă de Jakolis.

La loviturile de departajare, Larie şi Petrucci au ratat pentru CFR, Veselovsky reușind să respingă de fiecare dată, iar Cristocea a marcat golul care asigurat-o pe Universitatea Cluj că va lupta pentru trofeu, pentru prima oară după 50 de ani.

Gazdele s-au impus în final cu 4-2, după executarea penalty-urilor, răzbunând astfel și eșecul din 2008 (foto), când CFR (proaspăt campioană) a învins-o pe Universitatea (aflată în liga a doua) cu 14-13, în 16-imile Cupei României, după ce la finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 3-3.

Universitatea Cluj e in finala Cupei Romaniei. Dupa 50 de ani.Universitatea Cluj e in finala Cupei Romaniei. Dupa 50 de ani.

Posted by ucluj.ro on 1 Aprilie 2015

Sursă: http://www.digisport.ro/

Sursă foto:http://www.digisport.ro/

Sursă video: www.facbook.com

Articole Noi