Traversarea Tarniţei – 30 iulie 2016 / ediția a 10-a și Triatlon Cluj 31 iulie 2016 / ediția a 3-a

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
traversarea tarnitei 1Traversarea Tarniţei, eveniment ajuns tradiție, se află deja la cea de a 10-a ediţie și va avea loc, în data de 30 iulie pe lacul Tarnița din județul Cluj. La fel ca și anul trecut, duminică, in 31 iulie va avea loc pe acelați lac, ediția a 3-a a evenimentului Triatlon Cluj.
Înscrierile s-au încheiat pe site-ul organizatorului (www.club-orca.ro), iar Clubul Orca, se aşteaptă la un număr de 148 de participanţi pentru evenimentul de înot și ca. 170 de participanți pentru cel de triatlon.
Traversarea Tarniței ramâne cursa de înot în ape deschise aleasă în special de înotătorii pasionați de munte și de mișcarea în aer liber.
Traversarea Tarniței
Competiţia va consta în 2 probe la alegere, de parcurgere înot a unor distanţe de 1500 m şi respectiv 6500 m reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul probei de 6500 m se va da in ziua de sâmbătă, 30 iulie, de la debarcader la ora 10, iar startul probei scurte duminică, 31 iulie, la coada lacului, probă care in acest an va fi parte a evenimentului Triatlon Cluj organizat de Clubul Orca pentru al treilea an consecutiv.
Timpul limită de parcurgere a distanţelor este de o oră respectiv 3 ore pentru proba lungă. Datorită temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarniţa, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei.
Siguranţa înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment. Participanţii vor fi împărţiţi pe 7 categorii de vârstă: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat.
În prezent sunt înscrise 148 persoane, dintre care 60 la proba scurtă și 88 la proba lungă. În acest an avem onoarea de a avea înotători de excepție atât din România cât și din afara țării.
Cel mai vârstnic participant are 70 ani și cel mai tânăr doar 11. Publicul este invitat să asiste şi să-i încurajeze pe participanți urmărind evenimentul din zona de start (debarcader/coada lacului) precum şi traversarea tarniteide pe malul lacului din puncte care vor fi marcate de către organizatori.
Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot in ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat fiin ă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi curajoşi, toţi reuşind să termine cursa.
Triatlon Cluj
Evenimentul oferă posibilitatea participării atât ca și concurent individual, cât și în ștafete de 2 sau 3 membri, având componență feminin, masculin sau mixt. Traseul este același pentru ambele variante de participare:
Înot
Concurenţii vor urca pe un ponton mobil la coada lacului (Tranziţie) şi vor fi transportaţi la distanţa de 1500 de metri. Startul se va da din apă. Traseul presupune parcurgerea înot a distanţei de 1500 metri până la zona de tranziţie.
triatlonCiclism
30 km, cu 690 metri diferenţă de nivel.
Traseul (drum forestier / de pământ) urmează malul lacului şi apoi al pârâului Râşca până la kilometrul 14, de unde urmează o urcare constantă de dificultate medie, până la Lăpuşteşti (punct de alimentare), aici atingând maximul în altitudine. De aici urmează coborârea înspre coada lacului, 6 km de coborâre în serpentine, până la intersecţia cu drumul asfaltat 107P. Coborârea continuă cu 4 km de asfalt, şi apoi încă vreo 700 de drum pietruit până la tranziţie.
Alergare
Traseul de alergare este comun cu cel de bicicletă până la kilometrul 4.5, unde va fi amplasat un punct de alimentare şi control. Acest segment de 4.5 km va fi parcurs în dublu sens, însumând astfel 9 km, cu 80 m diferenţă de nivel, de drum forestier umbrit în proporţie de aproximativ 95%.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj