TRADIȚII NIPONE LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

met 2La Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a avut loc sâmbătă, 17 februarie 2018, vernisajul expoziției Tradiții Nipone, cea mai mare expoziție de obiecte japoneze  prezentată până acum publicului clujean. Manifestarea s-a bucurat de prezența a peste 200 de persoane, dovedind existența unui interes real al publicului pentru astfel de evenimente.

În deschidere, s-au adresat publicului Ioan Alin Nistor (decanul Facultății de Business, UBB), Elizabeth Askren (președinte, Cluj International Women’s Club),  Daisuke Kudo (reprezentant al comunității japoneze din Cluj), Patricia Kudo  și Cristina Mihaela Pop, organizatoarele evenimentului, precum și reprezentanții Muzeului Etnografic al Transilvaniei: Tudor Sălăgean (director) și Gabriela Rădoiu Leș (șef secție marketing, comunicare, proiecte).

A bucurat invitații, cu vocea ei minunata, doamna Ato Kawara, soprana japoneză, colaboratoare a Operei Romane din Cluj, care a interpretat un cântec tradițional de dragoste din țara sa natală. 

met 1S-au alăturat organizatorilor numeroși reprezentați de toate vârstele ai comunității japoneze din Cluj, îmbrăcați in ținute tradiționale, dar și studenți japonezi ai Facultății de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai. 

Expoziția Tradiții Nipone prezintă o mare varietate de kimonouri pentru toate anotimpurile, vârstele si ocaziile (inclusiv spectaculoase kimonouri de nuntă),  accesorii vestimentare, katane, dar și o multitudine de obiecte legate de ritualurile de sărbătoare, de festivaluri, dar și de viața cotidiană a japonezilor.

MetObiectele au fost puse la dispoziția vizitatorilor de către organizatoare, cu sprijinul ambasadei Japoniei la București și a comunității japoneze din Cluj-Napoca. Expoziția își dorește să familiarizeze publicul cu patrimoniul cultural al uneia dintre marile națiuni ale lumii, care știe să își aprecieze și să își păstreze tradițiile, reprezentând, din acest punct de vedere, un model recunoscut pe plan mondial și un exemplu de urmat. În același timp, expoziția Tradiții Niponeeste prima dintr-o serie de manifestări prin care Muzeul Etnografic al Transilvaniei și partenerii săi își propun să aducă cultura japoneză mai aproape de publicul din România.

Expoziția este deschisă până în 18 martie 2018 la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr 21. Program de vizitare: de miercuri până duminică, între orele 10 și 18.

met 1met 3

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj